Det danske rikspolitiet sier ifølge Expressen at den åpne grensa i Helsingör skyldtes en kommunikasjonssvikt.

Lørdag dro mange skåninger med båten fra Helsingborg til Helsingör, hvor de slapp inn uten å vise fram en negativ koronatest, skriver avisa.

Forvirringen oppsto fredag. Da skrev avisa Sydsvenskan at folk bosatt i Skåne, Halland og Blekinge likevel ikke trenger å bevise at de er koronafri.

Kilden var det danske justisdepartementet, som sa at de reisende i stedet kan love å la seg teste innen 24 timer i Danmark og isolere seg inntil de kan legge fram en negativ test, skriver Danmarks Radio.

Les også:

Samme dag opplyste rederiene som seiler på strekningen, at svensker fra de tre regionene gjerne må gå i land i Danmark uten negativ test.

Lørdag ettermiddag understreker dansk politi at de som er bosatt i de tre sørsvenske regionene, bare kan komme dersom de fremviser en negativ test tatt i løpet av de siste 72 timene.

Det er i tråd med de nye reglene som danske myndigheter la fram torsdag. Der heter at det i Sverige er det bare folk bosatt i Västerbotten i nord, som fritt kan reise til Danmark. Resten av Sverige innfrir ikke danskenes krav om at annet antall koronasmittede må ligge på under 20 per 100.000 innbyggere.

(©NTB)

Les også: