Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig stemning

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser av sosiale medier og Fremover at en dårlig stemning brer seg i Narvik. Og det er jo egentlig ikke rart. Sentrums eneste elv som kunne danne rammen om en flott park fra fjord til fjell, skal skusles bort i bytte med et ukjent beløp til Narvik-gården.

Men det ender ikke med det. Skolestrukturen skal også endres med bakgrunn i at vi er så fattige at vi aller helst skulle ha avviklet eller privatisert hele skolen. Løsningen blir da å busse elever noen timer hver dag slik at de får gå på en sentral skole i Narvik.

Og svømmehallen i Bjerkvik har vi ikke råd til å ha oppvarmet vann i, så den stenger vi. Tenk det. Bjerkvik som har markert seg som en gigant i svømmesporten med 10-talls Norgesmesterskap vunnet til bygda.

Om vi hadde snudd på det og blitt nødt til å busse elevene andre veien, Narvik til Bjerkvik, så tenker jeg at foreldre og besteforeldre til angjeldende elever hadde sagt så klart ifra at man nok hadde funnet nødvendige midler til å stoppe uvesenet og kunne droppe bussturen.

Narvik er jo snar til å reagere når noen vil sentralisere noe vi har, nå sist herredsretten. Men vi er de første til å sentralisere selv.

Da Narvik i 1913 ferdigstillte Villaveien skole var skole og oppvekst 1. prioritet. Et fantastisk bygg, bygd for evigheten. Nå er dette bygget avskiltet fordi det er så «nedslitt». Sannsynligvis blir det demolert. Bygget med sine etasjeskillere av tre, utdatert ventilasjonssystem og manglende heis (universell utforming) er lett å gi opp. Men ingenting kan være mere feil. Jeg skal kunne påvise løsninger for alt dette til en konkurranse-dyktig pris. Dette arbeide bør starte snarest.

En by må bygge sin personlighet også på utseendet. Bygg som varer i generasjoner og gjør at vi kjenner oss igjen er et fantastisk gode. Vi berget Rådhuset og Idrettens hus og kanskje Torvhallen og Folkets Hus. Kirken, Villaveien skole og Gymnaset hører også med til våre smykker.

Jeg vet at jeg hører med til de AP-leder Bergersen kaller museumsvokterne. Tror vi kan trenge flere slike om vi skal øke bolysten i Narvik.

For «Et bredt politisk flertall» blir også feil når flertallet av velgerne er helt uenig.

Kommentarer til denne saken