Dårlig tilbud på båtrute mellom Kjeldebotn og Evenes svekker narvikregionens muligheter

Nordland Høyre er bekymret over at tilbudet på båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes stadig blir dårligere.

Nordland Høyre er bekymret over at tilbudet på båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes stadig blir dårligere. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nordland Høyre er bekymret over at tilbudet på båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes stadig blir dårligere. Vi får jevnlige tilbakemeldinger på at flere velger andre alternativer på grunn av frekvens og høy pris. Flere kjører bil via Narvik. I valgkampen i 2019 var Senterpartiet garantister for at båtruten Kjeldebotn – Evenes skulle bestå. Sannheten er at båtruten har fått et dårligere og dyrere tilbud med færre avganger enn tidligere. Nordland Senterparti sitter i fylkesrådet og har fylkesråd for transport og infrastruktur, men har ikke klart å levere. For Nordland høyre handler dette om å tilrettelegge for god samferdsel på sjø og land som er avgjørende for bosetting og arbeidsliv langs vår langstrakte kystlinje. Derfor må dette tilbudet styrkes og bedres.

- En god distriktspolitikk er tilrettelegging som gir bolyst og skaper arbeidsplasser i distriktene. Gode kommunikasjoner med overkommelig priser og rutetilbud er viktig. Her ser vi det motsatte, og vi frykter at flere velger å flytte eller å ikke bosette seg i området, og at arbeidsplasser kan gå tapt, sier Marianne Dobak Kvensjø, fylkestingsrepresentant og stortingskandidat for Nordland Høyre.

- Fylkesrådet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i spissen har prioritert ned dette tilbudet. Istedenfor å satse på utvikling så velger de å sette penger på bok. Det betyr at penger som skulle vært brukt på å gi innbyggerne i Nordland gode og forutsigbare tilbud settes i banken. Vi hører ofte at fylkesrådet velger å skylde på regjering og Storting når de nedprioriterer tilbud, det er en ansvarsfraskrivelse. Nordland fylkeskommune går så det suser og kan i tillegg vise til alt for høyt overskudd, sier gruppeleder for fylkestingsgruppa til Høyre Beate Bø Nilsen. ‘

- Det det skapes mye i regionen og Evenes står overfor store investeringer i forbindelse med tilrettelegging av F-35 og MPA på Evenes flyplass. Avinor skal investere flere hundre millioner kroner på Evenes som følge av Forsvarets etablering. Det skal etableres infrastruktur og byggeindustrien kommer til å ha store aktiviteter i årene fremover. Det skapes mange arbeidsplasser og kommunikasjonen til og fra Evenes må være god for pendlere. Det er derfor helt avgjørende at dette tilbudet styrkes og bedres, sier Kvensjø og Nilsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken