1109 husstander i Bjerkvik var uten strøm mandag ettermiddag. I tillegg var 134 husstander mellom Seines og Geisvik uten strøm.

– Det har oppstått en feil i strømnettet som har medført avbrudd i strømforsyningen. Vi arbeider med saken og vet foreløpig ikke når strømmen kan ventes å være tilbake, skriver Hålogaland kraft nett på sine nettsider.

Klokken 15.00 forteller direktør i Hålogaland kraft nett (HLK), Øyvind Strøm, at de har alt av tilgjengelig personell ute i felten for å finne feilen.

– Vi samarbeider også med Statnett med feilsøkingen. Vi har ikke funnet årsaken enda, men det kan tyde på at det dårlige været har spilt en rolle i driftsforstyrrelsen, sier han.

Inntil videre fortsetter HLK og Statnett feilsøkingen og direktøren kommer med en oppfordring til de som fortsatt har strøm.

– Hvis man har mulighet til å redusere forbruket sitt mens feilsøkingen pågår vil det hjelpe med redusere belastningen på strømnettet, sier Strøm.

Oppdatering klokken 16.35: Ifølge Hålogaland kraft nett sin hjemmeside har de fleste fått strømmen tilbake. Det gjenstår dog 369 abonnenter i Bjerkvik og på Seines som fremdeles er strømløs.

– Vi har funnet to feil mellom Bjerkvik og Gratangen som vi nå jobber på sporeng med å få rettet. Vi har fremdeles en del abonnenter som er uten strøm, men slik det ser ut nmå vil de få strømmen tilbake i løpet av ettermiddagen eller kvelden, forteller Øyvind Strøm.

– Vet dere noe om årsaken til feilene?

– Vi har ikke hatt fokus på årsaken. Nå handler det om å få rettet feilene så snart som mulig. Det vi dog antar er at været sannsynligvis har vært en medvirkende årsak, sier Strøm.

Oppdatering klokken 19.45: På HLK sine nettsider kommer det frem at det nå er 267 strømkunder uten strøm. Dermed har ca 1000 av de strømløse nå fått strømmen tilbake.

Oppdatering klokken 20.25: På HLK sine nettsider kommer det frem at det nå er 183 strømkunder uten strøm. Disse befinner seg på sørsiden av Bjerkvik og oppe ved Øvre Jernvann.

Oppdatering klokken 07.00 tirsdag: På HLK sine nettsider har samtlige som mistet strømmen mellom Seines og Bjerkvik mandag fått den tilbake.