Jeg ble en gang utsatt for et stygt pek, nærmest et overgrep. Det var konfirmasjonsdagen min og en eller annen, jeg mistenker en onkel, ga meg en barbermaskin i gave. Å stå der med en barbermaskin, uten antydning til et hår i ansiktet, mens de voksne rundt smilende så på, var ydmykende. Senere har dette med skjeggvekst endret seg, men bare for å ende opp med nye ydmykelser, dette kommer jeg tilbake til.

At Vårherre har humor, er dessverre så altfor åpenbart. Han tok mann og kvinne, to vesener fra ulike solsystem, ga dem evnen til å sjekke hverandre opp og produsere barn, men ikke evnen til å forstå hverandre. Deretter satte dem sammen på jorda og overlot dem til seg selv.

At Hans humor skulle være så vidt ondskapsfull hadde ingen trodd, og slett ikke jeg der jeg sto i findressen med strukturbehandlet hår, for øvrig en forbannelse min mor bidro med for ytterligere å sementere ydmykelsen jeg kjente på. Der jeg sto på det som skulle være en fin dag og så på en flunkende ny barbermaskin kunne jeg konstaterte at det ikke var noe som helst grunnlag for å sette inn batterier og skru den på. Der og da slo det meg at Han ikke lo med meg, men av meg.

Senere endret dette seg. Hårene vokste både her og der, ja et øyeblikk tenkte jeg at alt ville ordne seg til det beste, men nei. Saken er den at enkelte ikke eier sans for å stoppe mens leken er god. Vårherre har her en vei å gå. Hadde man kunnet fått leve i fred og ro med anstendig skjeggvekst, hår på toppen og normal hårvekst på legemet for øvrig, hadde jeg vært fornøyd, men nei.

Det dreier seg selvsagt om de fordømte småhårene som med årene har en stygg tendens til å dukke opp på steder de slett ikke behøves. Hår i nesa for eksempel. Hva er egentlig grunnen til at de dukker opp? De er kun i veien. Jeg kan ikke se en eneste grunn til at det skal vokse buskas i nesa. Smertefullt er det også når en rykker dem ut.

Likedan er det med hår i ørene, noe som også er å anse som et alderstegn. Er det ikke ille nok om vi skal bli eldre, med de plagene det medfører, om vi ikke i tillegg skal slite med hår vi ikke engang ser slik at de kan fjernes på anstendig måte. Selv har jeg fått nedsatt hørsel og medfølgende høreapparat i aldersgave av Sjefen.

Det er jo direkte selvmotsigende å samtidig gi meg hår i ørene, noe som ikke akkurat bidrar til bedre hørsel. Hvis Han på denne måten prøver å si meg noe, hører jeg det jo ikke. Hadde de enda blitt lange nok til å danne grunnlag for en bedre hentesveis, hadde muligens ikke Donald Trump sett slik ut som han gjør. Jeg tror helt seriøst det hadde hjulpet om han kunne gredd nesehårene bakover og ørehårene oppover.

Hadde det enda vært noenlunde enkelt å fjerne dem, hadde saken stilt seg annerledes, men slik er det ikke. Nese og ørehår er nevnt, og burde i seg selv si sitt om saken, men det stopper ikke der. Hva har hår på ryggen å gjøre? Man når knapt nok å klø seg på ryggen, stiv som leddene er blitt, om man ikke skal prøve med pinsettgrep med bind for øynene på baksiden av kroppen. Her har Han begått en feilvurdering i skapelsesprosessen.

Så er det en annen plass på kroppen vi ikke helt liker å snakke om. Nedentil har det pleid å være et redskap man har hatt et godt forhold til. Det er bare det at hårveksten med årene gjør at det stadig vekk må trimmes om man skal få noen glede av saken. Som det etter hvert blir er det ikke alltid like innlysende at det finnes noe der nede i en jungel som vokser som ugress. Nå er det også slik at genitalier og skarpe redskaper er størrelser som ikke på noen som helst måte er kompatible. Et lite feilskjær her vil være fatalt. Her snakker vi om konstruksjonsfeilen fra helvete, man skulle tro at franske bildesignere hadde vært inne i skapelsen.

Frisøryrket er et respektabelt yrke, og viktig for all del. Likevel kan jeg ikke unnlate å tenke på om denne yrkesgruppen ikke sniker seg unna sitt samfunnsoppdrag? Jeg tenker at det mangler noe i tilbudet deres. Når det lugger når man sitter på ramma, burde frisøren se et marked. Her bør profesjonen skamme seg for sin unnfallenhet. Jeg regner med at dette kommer inn i læreplanen på FBIE umiddelbart.

Jeg vet ikke helt hvordan damer egentlig har det med disse sakene, men antar de løser det meste med brasiliansk voks eller lignende. De liker jo å påføre seg selv kroppslig smerte, med napping av øyenbryn og annet. Dette med damer og kroppshår kan jeg lite om, men jeg vet i hvert fall hvordan menn best kvitter seg med sjenerende kjønnshår. Det er bare å trekke pusten dypt og så blåse/spytte dem ut mellom tett sammenpressede lepper.