Avisa Nordland: Nå til dags går de fleste rundt med en smarttelefon i lomma. Blant disse, er Iphone en av de mest populære. Iphone har utallige funksjoner du kan boltre deg i, men visste du at det finnes skjulte triks som kan gjøre livet med Iphone enda enklere?

For noen måneder siden hadde Bodø by et intervju med gründeren Henrik Mjelva som lever av å fikse ødelagte Iphoner. Han har ikke bare peiling på hvordan man fikser mobiler, men også en oversikt over Iphone-triks du kanskje er ikke vet om. Han viser deg fem av triksene han har på lager:

Les også: Slik unngår du å bli et nettroll

1. Visste du at du faktisk ikke trenger å berøre skjermen for å ta bilde med Iphone? Du kan enkelt og greit bruke volumknappen. I mange tilfeller gjør denne metoden det langt enklere og mer stabilt å ta bilder. Du kan også ta bilder med volumknappene på øreproppene dine.

2. Er uhellet skjedd og du oppdager at notater eller meldinger på Iphonen din er slettet, er heldigvis ikke alt håp ute. Du kan angre handlingen din ved å låse skjermen, for så å riste mobilen noen ganger, og deretter åpne mobilen igjen. Da vil du få opp en forespørsel om å angre på din tidligere handling.

3. Er du en ivrig lytter av podkast, bøker eller musikk før du sovner? Da er dette trikset for deg! Hvis du går inn på klokkeappen, for deretter å gå til nedtellingsfunksjonen til høyre og nedtelling, kan du trykke på «når ferdig», og deretter bla helt til bunnen og huke av stopp avspilling. Da vil det du hører på slutte å spille av, uten at det kommet noe alarm eller form for forstyrrelser.

4. Om du skal lese en nyhet eller surfe på Facebook, og ønsker å gå til toppen igjen, kan du enkelt gjøre det ved å dobbeltklikke på skjermen like under høyttaleren. Du vil da komme til toppen av siden du er på.

5. De fleste har opplevd å skrive en lang tekst på mobilen for så å oppdage at det har sneket seg inn en skrive- eller tastefeil midt inni. Da kan det være veldig knotete å få markøren akkurat dit du skal ha den. Heldigvis er det en enklere måte å gjøre det på. Ved å trykke og holde fingeren inne på valgfritt sted på tastaturet, blir tastaturet til en styreflate, der du enkelt kan flytte markøren til skrivefeilen. Funksjonen heter 3D Touch, og aktiveres idet du trykker litt hardere enn vanlig og holder fingeren hvor som helst på tastaturet. Idet bokstaver og tall blir borte fra tastaturet har du en styreflate der du kan flytte markøren dit du måtte ønske.

Les også: Nordlys avslører: En sjef i kommunen solgte kommunale eiendeler på Facebook. Innbetalingene gikk til hans egen konto