De store hverdagsheltene: De butikkansatte

Av
DEL

FREMSNAKK OFOTEN Hvor mange ganger har vi lest om å «sitte i kassa på Rema» som et uttrykk for et sted man ikke vil ende opp karrieremessig?

Den offisielle lista over nøkkelpersoner i et kriserammet Norge i 2020 er nå lagt fram. Det er selvsagt helsevesenet, redningstjenesten, transport, renovasjon, finansfolk, og andre som vi opplagt ikke kan klare oss uten.

Men det er et sjikt av arbeidslivet som ikke står på lista, men som virkelig har utmerket seg med å ta støyten fra 12. mars 2020 og frem til i dag, de butikkansatte. Men når det er sagt synes jeg de butikkansatte over mange år har fremstått som heltene vi tar litt for gitt.

Mens vi andre forsøker å møte så få som mulig, må de butikkansatte forholde seg til flere enn de kanskje noen gang har gjort. De utgjør en enorm forskjell i hverdagen, og kanskje spesielt for de eldre under denne pandemien.

De står der og vasker handlekurvene når vi kommer inn, de holder ekstra god orden i lokalene, og tørker kortautomater ekstra godt etter oss når vi går.

De har ukurant arbeidstid, de skal tåle litt av hvert av henvendelser fra kunder, og yrket er neppe blant de høyest lønte. Jeg tror i hvert fall ikke det.

De har også vært en sentral arena i dette merkelige året 2020. Jeg tenker at for mange av oss har kanskje nærbutikken vært den eneste sosiale møteplassen. Det å møte den hyggelige jenta eller gutten på Coop har nok for mange vært det store høydepunktet i hverdagen de siste 9 måneder.

Så derfor, til alle dere på Kiwi, Coop, Meny, Rema, Bunnpris, Joker og alle de andre: Takk for at dere fortsatt ikke jobber hjemmefra. Og tusen, tusen takk for den fantastiske innsatsen dere utøver.

For meg er dere samfunnets hverdagshelter med glimt i øye, godt humør, og med et lite men viktig, `Ha en fin dag` på lur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken