En gladhistorie fra Ballangen

Kristin Solberg er fornøyd over å arbeide hos rause kjøpmann Normann

Kristin Solberg er fornøyd over å arbeide hos rause kjøpmann Normann Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ballangen har fått mye medieoppmerksomhet den siste tiden. Her følger Arbeid og Inkluderingsbedriften Agenda opp med en skikkelig gladhistorie fra en forholdsvis stor og ikke minst positiv arbeidsgiver i nettopp Ballangen.

Rema-kjøpmann Normann Holm er nemlig en raus arbeidsgiver som gjerne gir mennesker en ny sjanse.

Til hans Rema-butikk kommer ikke bare kunder og ordinært ansatte, men også de som trenger arbeidspraksis og/eller språktrening. Pr i dag har Agenda, NAV og Flyktningetjenesten i Ballangen flere praksisplasser i butikken. I sommermånedene er det spesielt hektisk, til sammen 20 ansatte må til for at ressurskabalen skal gå opp. I tillegg er tre av våre nye landsmenn fra Syria tilkallingsvikarer. Kjøpmann Normann har i tillegg plass til folk som sliter med helsa og/eller språket.

Men ser like fullt viktigheten av at alle skal ha et arbeid å gå til. Dette blir en vinn-vinn-situasjon der alle får utvidet både sin medmenneskelige og kulturelle horisont. Han tilføyer også betydningen av samarbeidet med Agenda. Her er det ikke bare deltaker i attføringsløpet som blir fulgt opp, men også han som arbeidsgiver. Det innebærer ærlige tilbakemeldinger begge veier der både det som fungerer og ikke fungerer blir evaluert.

En av de som har fått en ny start hos kjøpmann Normann er Kristin Solberg. Hun fikk, via NAV, en tiltaksplass i Agenda som igjen førte til praksisplass hos REMA 1000 i Ballangen. Nå er Kristin ansatt på vanlige vilkår.

Kristin forteller om et liv som ikke alltid har vært helt enkelt på grunn av helsemessige utfordringer. Hypermobile ledd, ADHD og andre plager har ført til at Kristin har, sammen med veileder Tina Wøltjen i Agenda, brukt litt tid til å finne den rette arbeidsplassen.

Hun hadde flere ulike praksisplasser før hun kom til Rema 1000 i Ballangen. Men Kristin ville virkelig komme ut i ordinær jobb og har pushet seg selv for å klare det. Med rett innstilling og beviste valg i forhold til trening og kosthold har hun nådd målet: lønnet arbeid. Noe som blant annet har medført at hun kunne realisere drømmen om sitt eget hus.

Kristin forteller om en trivelig arbeidsplass der hun virkelig får brukt sine evner. Kjøpmann Normann følger opp med «hadde alle vært som ho her hadde det vært uproblematisk». Bedre attest kan man vel ikke få etter å ha hatt en del nedturer.

I dag smiler livet til Kristin. Hun er ikke bare en god arbeidstaker, men har også rukket å markere seg som en habil sanger. På hver sin måte er både Kristin og kjøpmann Normann noen skikkelige gledesspredere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken