Paul Rosenmeyer surrer det til i den lokale olje-debatten – og blander sammen enkeltpartiers synspunkt, Narvik kommunes eventuelle offisielle standpunkt og ordførerens rolle.

Ikke tilfelle

I tirsdagens Fremover er gruppeleder for Høyre, Paul Rosenmeyer, bekymret for at Arbeiderpartiet har snudd i saken om konsekvensutredning. Dette fordi Rune Edvardsen som ordfører ikke skrev under på et krav om igangsettelse av en konsekvensutredning om oljeutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Jeg kan berolige både Paul Rosenmeyer og Fremovers leserne med at det ikke er tilfelle.

På vegne av bystyret

Jeg må be Rosenmeyer om å lese den første artikkelen om tema på nytt. Hva er det EGENTLIG ordføreren sier i Fremover?

Jo, han sier at han ikke vil skrive under på konsekvensutredning nå fordi NÅVÆRENDE BYSTYRE ikke har tatt stilling i saken.

Ergo; han uttaler seg som ordfører på vegne av bystyret og kommunen - ikke på vegne av Arbeiderpartiet, verken lokalt eller nasjonalt.

Behandles til våren

Ordførerens uttalelse har heller ingenting med hvilke partier Arbeiderpartiet samarbeider med i Narvik. På lik linje ville det vært like feil om ordfører skulle skrevet under på NEI til konsekvensutredning.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Når dette er sagt, så skal Arbeiderpartiet på eget grunnlag behandle og ta stilling til saken, når den tid kommer. Både regionalt og nasjonalt på landsmøtet til våren.

Viktig debatt

Debatten er i seg selv viktig, den pågår for tida mange steder. Se eksempelvis til folkemøtet som var i Harstad forleden dag – og til Harstad Tidende tirsdag der argumentene i saken har fått fokus, ikke det liksom-politiske spillet.

 

Det er i beste fall storm i vannglass når en lokal gruppeleder i Narvik «raser» fordi en ordfører forholder seg til formaliteter.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android