Gratulerer Narvik!

Arctic Eagles

Arctic Eagles Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gratulerer Narvik Ishockeyklubb. Gratulerer Narvik by. Gratulerer Niko Eronen.

DEL

LederSøndag ble det satt to strek under svaret. Narvik Ishockeyklubb er klar for kvalik til det gjeveste selskap i ishockeynorge – GET-ligaen.

Fra å være en bakgårdsklubb til nå å skulle banke på døren til toppdivisjonen i norsk ishockey har gått fort. Det er en smått utrolig historie egentlig.

La oss gå åtte år tilbake i tid. I 2010 flytter ørnene inn i sin egen storstue i Nordkraft Arena og debuterer i allnorsk 1.-divisjon to år seinere. I dag er de et av de to beste lagene i divisjonen – og som nå har muligheten til et sensasjonelt opprykk. Ser vi på det sportslige disse seks årene, peker pilene kun én vei. Det er opp.

Ikke uten humper

Men ferden har på ingen måter vært uten humper på veien.

I 2016 leverte klubben et underskudd på nærmere 200.000 kroner. Fremover har tidligere omtalt den økonomiske situasjonen som kritisk og klubben var på randen av konkurs. Dette ble en tvangstrøye. Styret måtte ta grep. De måtte kutte kostnader. Et av grepene var å kvitte seg med trener Niko Eronen. Det ble gjort til store reaksjoner innad i spillergruppa.

Det endte med at spillerne gikk sammen og kuttet i egne lønningsposer for å beholde den finske treneren.

Det bevitner om samhold, ekte kjærlighet for klubben, for Narvik og en sterk tro på prosjektet.

Så til alle med draktnummer på ryggen i Nordkraft Arena; Takk.

Klubben er i dag drevet med en sterk dugnadsånd. Den innstillingen har vært alfa og omega nå den siste tiden med tanke på de økonomiske utfordringene. Uten alle som bruker fritiden sin til å jobbe på kampdagene hadde ikke dette vært mulig.

Så til alle dere frivillige; Takk.

Nordkraft Arena er blitt en møteplass, et sted for samhold. En felles interesse på tvers av generasjoner og sosiale lag. Ikke minst har det blitt en viktig faktor for bolyst og trivsel i Narvik.

Det er ikke noe som kan måle seg med et fullsatt Nordkraft Arena. Stemningen i hallen er unik. Trykket fra tribunen er med på å løfte spillet og Narvik har blitt kjent i hockeynorge for stemningen. Uten fansen hadde det ikke vært et hockeyeventyr.

Så til alle dere som er i ishallen på kamp etter kamp; Takk!

Det er nå jobben starter

Etter bare seks år i norsk hockey er det kanskje for tidlig for et opprykk. Voksesmertene kan bli for sterke og steget for stort å ta allerede, men denne kvaliken er en viktig vitamininnsprøytning i prosjektet. De fleste spillerne som har vært i Narvik og som er i Narvik nå, har drømt om dette.

Nå er denne drømmen gått i oppfyllelse. Nå kan man begynne å drømme enda mer og enda lengre – om GET-ligaen. Gjør man det, er det nå jobben virkelig begynner. Ikke bare for spillerne, men for organisasjonen. For klubben.

Det viktigste nå er å få hånd om økonomien. Skape et solid fundament og sørge for en edruelig og fornuftig drift. Det er ingen hemmelighet at norske ishockeyklubber har økonomiske utfordringer. Derfor handler det nå om å skynde seg langsomt og ikke la seg friste til å ta snarveier.

Klubben må jobbe for å øke inntektene, sikre bredden og rekrutteringen og videreutvikle konseptet med kamp i Nordkraft Arena. Klarer klubben det og fortsetter å bygge stein på stein, så vil Narvik skrive historie som det første nordnorske laget i GET-ligaen i 2020. Det er jeg overbevist om at de vil klare.  

Nå venter en spennende kvalik. Møt opp og støtt de lokale heltene!

Se jubelvideo fra garderoben:

    Skriv ditt leserbrev her «

    DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

    Artikkeltags