De eldre – en ubrukt ressurs

Av
DEL

MeningerDe politiske partiene benytter seg i liten grad av den

kompetansen og ressursen de eldre representerer

Nyttiggjør de politiske partiene seg den kompetansen og resursen de eldre representerer i utformingen av eldrepolitikken? Er de eldre godt nok representert i politiske fora hvor eldrepolitikken utformes? Personlig synes jeg at de burde ha vært bedre representert.

Hva kan vi gjøre med det? Noe av skylden må selvsagt de eldre ta selv, ved at de er for lite aktive. Eldre har en tendens til å trekke seg ut av aktiv politikk. De går ikke lenger på partimøtene, og de deltar i mindre og mindre grad i valgkampen, hvor de har muligheten for å påvirke eldrepolitikken.

I årene fremover vil antallet innbyggere over 70 år øke betraktelig, helsetilstanden blir bedre og levealder vil stige. Eldre vil fremover utgjøre en større og større resurs, både i arbeidslivet, i sine nærmiljøer og i omsorgen for andre. Eldreomsorg vil bli et av de viktigste politikkområdene, noen sinne.

Det er nå rundt 2 år til Stortingsvalget 2021 og arbeidet med forberedelsene er sikkert igangsatt. De politiske partiene oppfordres til å søke opp og nytte seg bedre av den kompetansen og ressursene som de eldre representerer.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags