Folkeaksjonen for ETS svarer rådmannen i Evenes

Terje Bartholsen

Terje Bartholsen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerRådmann Steinar Sørensen i Evenes har avlagt meg og "Folkeaksjonen for ETS" en kraftfull visitt i et leserinnlegg, der vi i overskriften får utdelt karakteren "uryddig".

LES INNLEGGET FRA SØRENSEN HER: – Uryddig fra folkeaksjonen for ETS

Og verre blir det utover i innlegget: Ord som "pompøs", "trist",  "fiendebilde" og "utpreget fleksibel omgang med fakta" kommer rullende over Folkeaksjonen generelt og meg personlig mer spesielt. Vi levnes liten ære.

Heldigvis kan rådmannen samtidig fortelle at han selv og kommunen får glimrende attester: "Fra alle hold i kommunereformen får vi tilbakemeldinger på balansert og etterrettelig informasjon", forteller han om sitt og kommunens arbeid. Det er fint. Vi har også ved flere anledninger rost informasjonsarbeidet fra Evenes kommune, og gjør det gjerne igjen - det er gjort mye bra arbeid, uten at vi dermed går god for alt som er skrevet eller sagt.

Jeg er imidlertid ikke så opptatt av å dele ut verken karakteristikker eller attester. Ei heller de filologiske nyanser om når "ikke anbefalt" blir "motstand" eller "kamp". Jeg står for mitt ordvalg. Steinar Sørensen får stå for sitt.

Feilen

Men jeg tilstår så gjerne for å få dette helt riktig: Rådmannen i Evenes har tatt meg i en unøyaktighet: Jeg legger meg flat som en flyndre. Unøyaktigheten er slik:

Rådmannen i Tjeldsund presenterte sin anbefaling om at kommunen burde velge Harstad ETTER at innbyggerne i Tjeldsund gjennom innbyggerundersøkelsen hadde gitt klar beskjed om at de foretrakk ETS.

Ordførerne i Evenes og Tjeldsund kom også med sine anbefalinger ETTER dette. Ingen av dem anbefalte ETS - som altså er innbyggernes førstevalg. Jeg fastholder at DISSE TRE "legger seg på tvers av innbyggernes ønsker" som jeg skrev i innlegget. Men her kommer unøyaktigheten min (eller feilen om man vil):

Rådmannen i Evenes hadde levert sin anbefaling FØR innbyggerundersøkelsen var gjennomført. Jeg beklager derfor at han havnet i selskap med de tre andre der. For innbyggernes klare ønske om ETS var ikke dokumentert gjennom innbyggerundersøkelsen på det tidspunkt han gav sin anbefaling.

Det står likevel fast at rådmannen i Evenes så langt har anbefalt Narvik som foretrukket alternativ for en (eventuell) sammenslåing. Det er fortsatt ikke i tråd med det innbyggerne i Evenes vil. Jeg håper jo naturligvis at han vil følge innbyggernes ønsker ved neste korsvei.

Folket avgjør

Om så dette skal kalles "kamp" mot ETS eller noe annet får filologene avgjøre.

Vi i Folkeaksjonen er mest opptatt av at alle som kan krype og gå deltar i folkeavstemningen i mai i alle våre tre kommuner. Bare på den måten sikres det et godt mandat fra innbyggerne som gjør at kommunestyrene kan treffe en viktig beslutning som det ikke blir strid om i ettertid.

Avgjørelsen er lagt ut til innbyggerne: Gå og stem i mai!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags