Redusert flytilbud

Av
DEL

MeningerWiderøe vurderer på nytt å redusere tilbudet Evenes-Bodø-Evenes. Flyselskapet kan ikke opprettholde flyruter som går med tap og Evenes-Bodø Evenes er en av rutene som nå vurderes av nedleggelse.

Årsaken til dette er økte avgifter og dårlig utnyttelse av tilbudet.

Etter at Narvik Lufthavn ble avviklet etter et kommunalt vedtak har de som skal reise til Bodø måtte velge andre muligheter.

Selv om Hålogalandsbrua har kortet reisetiden til Evenes med ca. 12 minutter(buss) har ikke flytilbudet blitt benyttet og derfor en av årsaken til at selskapet er nødt til å redusere tilbudet.

Evenes-Bodø-Evenes er en kommersiell flyforbindelsen, dvs. at Widerøe flyr denne strekningen uten offentlige tilskudd. Dette er også en av årsakene til at de reisende mener det er for dyrt og derfor benytter andre transporter selv om det vil ta noe lengre tid.

Eks. Ved å ta fly fra Evenes til Bodø med buss fra Narvik til Evenes og fly til Bodø en vei vil reisetiden inkludert tidlig opp om natta ta ca, 4 timer.

Fra Narvik Lufthavn inklusiv oppmøte ca. 1 time. Kostnad inkl. buss til Evenes vil bli ca. 3 ganger dyrere.

Flyruten Narvik-Bodø-Narvik hadde offentlig tilskudd, men dette tilskuddet klarte representanter fra Harstad og Evenes få overført til flyforbindelsen Evenes-Tromsø-Evenes.

Behov

Nå er noen av de mest ivrige lokalpolitikere som vedtok å legge ned Narvik lufthavn ute av listene ved kommende kommunevalg, men noen vil fremdeles henge med videre.

De nye som kommer inn håper jeg tenker og vurderer selvstendig og har en annen innstilling til hva flyplassen betydning er for kommunen og vil kunne få for den fremtidige utviklingen som regionens teknologiske senter, transportknutepunkt, universitetsby, som et regional konferansested og ikke minst betydningen av luftambulansen for befolkningen.

Konferansested

Som et regionalt konferansested er konkurransen allerede et faktum.

Det er bygget et nytt hotell i nnærheten av flyplass terminalen på Evenes og som allerede er godt besøkt samt at avstanden fra Evenes til Harstad er kortere enn til Narvik.

Flyskam

Hvem bør føle begrepet flyskam?

De som har nødvendig behov for å bruke kortbanenettet som reisealternativ har ingen grunn til å føle den flyskam som noen kortsynte politikere ønsker vi skal føle.

De som burde føle Flyskam er de lokalpolitikere som vedtok å legge ned Narvik Lufthavn.

Det nye kommunestyret bør sørge for at Narvik Lufthavn igjen blir åpnet for trafikk og lytte til hva innbyggerne mener.

Det sittende kommunestyret har påført innbyggerne store nok samferdselsproblemer og kostnader.

Nå har regjeringen forslått å fjerne bompengene for omkjøringsveien til Hålogalandsbrua. Dette må bety at vedtaket om fortsatt avgift for passering via Leirvik snarest blir avviklet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags