Fremskrittsparteit:Nordland fylkesråd skaper rasisme

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

"Fylkesråden for samferdsel er jo en ung herremann og så vidt jeg vet har han ikke egne barn, men han prøver å gi inntrykk av at han vet svært mye om mangt."

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nordland fylkeskommune bidrar sterkt til at det finnes grobunn for rasisme i samfunnet, gjennom slike idiotiske vedtak.

Ved gjentatte anledninger har det vært fremmet forslag om gratis buss / reduserte busspriser til skoleelever, men dette har de som styrer stemt ned hver gang. Utgangspunktet for disse forslagene har vært at det er dyrt for skoleelevene å reise mellom skole - hybel og hjem. Mange av de som faller fra i den videregående skolen er ungdom som bor på hybel langt fra hjemmet, noe som gjør det vanskelig å reise hjem på besøk blant annet ut fra pris.

Les om forslaget her.

Nå velger posisjonen i fylket å gi gratis bussreiser til mindreårige asylsøkere fordi, fylkesråden for samferdsel hevder at de i liten grad har penger til å betale for bussreisene og de ofte blir værende på asylmottaket eller i området.

I intervjuet på radioen var ikke fylkesråden fremmed fra tanken om å gi alle asylanter gratis bussbillett, og dette vitner om mangel på kunnskap om hvordan rasisme oppstår i samfunnet.

Fylkesråden for samferdsel er jo en ung herremann og så vidt jeg vet har han ikke egne barn, men han prøver å gi inntrykk av at han vet svært mye om mangt.

Det må da forventes at han faktisk at skjønner at norske mindreårige heller ikke har penger til bussreiser, og at noen betaler dette for dem. Herved er det opplyst at det er foreldrene/foresatte som betaler.

Hvem er så ansvarlige for disse mindreårige asylsøkerne?

Staten kjøper en tjeneste hos selskaper som oppretter mottak for mindreårige, og disse er ansvarlige for å ta rede på ungdommen samt å gi de et godt kvalitativt tilbud.

Dette er kommersielle selskaper som går med flere titalls millioner i overskudd. De bør absolutt være i stand til å kjøpe bussbilletter til ungdommen når behovet er til stede, slik som andre foresatte gjør.

Disse aktørene oppretter mottak der hvor det er mulig.

Blant annet har de opprettet mottaket på Mørkved en bydel av Bodø og i Lødingen, men ingen av disse stedene kan anses å være langt fra folk.

Mørkved har mere innbyggere en mange av Nordlands byene, her er butikker, barne- ungdomsskoler, videregående skole, Universitet, idrettshaller, ungdomsklubb etc.

I intervjuet på radioen gikk daglig leder ved Tverlandet Asylmottak langt i å signalisere at det tilbudet de ga var til skade asylantenes psykiske helse, det er jo meget alvorlig dersom noen prioriterer avkastningen til eierne framfor kvalitet i tilbudet til asylantene.

Selv bor jeg det meste av året på Mørkved med to 15-åringer, disse klarer seg fint med de tilbud som finnes her. Som foreldre synes jeg det er bra at de ikke tilbringer fritiden sin i Glasshuset eller på City Nord, de gangene de skal inn i byen på kino etc. så stiller vi foresatte opp med busspenger.

Nyheten om at mindreårige asylanter får gratis bussreise har nådd ungdommen, en av mine gutter hadde fanget dette opp på facebook og hans spørsmål til meg var enkelt og greit.

Hvorfor får ikke vi det?

Nordland fylkeskommune bidrar gjennom denne ordningen til å legge ekstra byrder til disse mindreårige asylantene.

Rød-Grønne politikere har til stadighet ytret seg mot at kommersielle selskaper tjener penger på drift av mottak, skoler, barnehager etc. men her velger posisjonen å premiere kommersielle selskaper som de mener gir et for dårlig tilbud.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags