Nye Narvik Senterparti og Gravplassene del 1 - Urnemuren

Urnemuren ved Fredskapellet i Narvik

Urnemuren ved Fredskapellet i Narvik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nye Narvik Senterparti ser på gravplassene som et viktig sted for mange av kommunens innbyggere. De er steder for sorg, ettertanke, undring, historie, estetikk og forhåpentligvis fred i hjertet. I forbindelse med utarbeidelsen av vårt lokale partiprogram for kommunevalget til høsten har vi vedtatt 3 punkter som omhandler plassene som vi alle, før eller siden, vil måtte ha et forhold til.

Punkt 1. Reparasjon av Urnemuren ved Fredskapellet i Narvik

Urnemuren ved fredskapellet i Narvik består av 2 murer med nisjer der det står urner. Hver nisje er en gravplass. Den ene muren har sprukket og har en «slagside» som blir verre for hvert år. I tillegg til å være gravplass for mange avdøde er urnemuren ved Fredskapellet unik i nasjonal sammenheng. Av historiske og geografiske grunner er det den eneste urnemuren som er i bruk i Norge. En rehabilitering av muren er derfor viktig ikke bare for verdigheten overfor de pårørende men også som en del av Narviks historie og særegenhet.

Kirken (Den norske) forvalter gravplassene i våre kommuner på oppdrag fra kommunen. Kirken står for utgiftene ved den daglige driften mens kommunen står for utgiftene ved nyetablering og større investeringer med bevilgninger eller låneopptak.

Nye Narvik Senterparti vil jobbe for at urnemuren ved Fredskapellet blir rehabilitert for igjen å oppnå den verdighet en gravplass og byggets særegne historikk krever.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken