Gratulerer så mye med frivillighetens dag!

Av
DEL

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. Det markeres av lokalsamfunn og organisasjoner over hele verden.

Uten alle dere frivillige hadde ikke Norge gått rundt, derfor hyller vi alle som bidrar med frivillig arbeid.

Vi nordmenn er «verdensmestere» i frivillighet. I Norge bidrar over 60 prosent av oss med en frivillig innsats. I følge Statistisk sentralbyrå jobber frivillige gratis for 74 milliarder kroner.

Denne dagen markeres til ære for alle ildsjelene i by og bygd. Den enorme innsatsen norske hverdagshelter gjør fortjener en stor takk.

Takket være frivillige kan vi føle oss trygge når vi går tur i vinterfjellet.

Fordi frivillige stiller opp, får ensomme eldre besøk.

Fordi foreldre kaster seg rundt i en ellers altfor hektisk hverdag, kan fotballag og korps dra på cup og leir.

Takket være frivillig innsats får barn og unge leksehjelp. Og takket være frivillig innsats møter nyankomne i Norge varme hender og trygge omgivelser. Da jeg var ordfører var jeg selv leksehjelp for to somaliske brødre. Å gjøre en frivilliginnsats er ikke bare godt for den som får hjelp, men også den som hjelper.

Frivillighet skaper lokalt engasjement, fellesskap, integrering og bevissthet rundt kultur og demokrati. Derfor er vår regjering opptatt av å tilrettelegge for frivilligheten. Vi styrker rammebetingelsene og forenkler regelverket, fordi frivilligheten er limet som binder samfunnet vårt sammen.

Frivilligheten har gjennom historien ofte gått foran og vist vei. For eksempel når det gjelder humanitært arbeid, menneskerettigheter, beredskap og helse.

Når katastrofen inntreffer, vil en frivillig organisasjon ofte være blant de første til stedet.

Frivillige gjør en uvurderlig innsats lokalt og i internasjonale kriser og katastrofer. Takk for innsatsen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags