Narvik kommune - en fattig kommune

SLÅS SAMMEN: Gukskola mistet godkjenning, og det førte til at skolen manglet klasserom til alle klassene. - En situasjon de har visst om lenge. De har altså bevisst valgt ikke å gjøre noe før under en uke før skolestart. Først nå velger de å starte med å legge kabalen som må gå opp. De myke verdiene som våre barn er har ikke fått mye plass i den kabalen, skriver Steinar Lund.

SLÅS SAMMEN: Gukskola mistet godkjenning, og det førte til at skolen manglet klasserom til alle klassene. - En situasjon de har visst om lenge. De har altså bevisst valgt ikke å gjøre noe før under en uke før skolestart. Først nå velger de å starte med å legge kabalen som må gå opp. De myke verdiene som våre barn er har ikke fått mye plass i den kabalen, skriver Steinar Lund.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis vi ikke evner å ta vare på barna er fremtiden mørk for en by som ikke har hatt vekst på alt for mange år.

DEL

LeserbrevEn tragisk historie fra virkeligheten : Vi stod klare til å sende barna våre til siste skoleår ved Frydenlund Barneskole. Etter ett mislykket forsøk i andre klasse med å slå sammen de tre klassene til to. Et forsøk som ikke fungerte, men bare skapte både dårligere læringsmiljø og usikkerhet blant elevene.

Slås sammen

Spøkelset om sammenslåing av klassene har kommet og gått i ettertid. Ved skoleslutt i sommer hadde vi ørene åpne for å høre om en sammenslåing av klassene skulle komme nå ved skolestart i høst. Ingen informasjon kom og vi hvilte oss på utsagnet om at intet nytt er godt nytt.

Men så kom det et rykte som dessverre skulle vise seg å være sant. Joda, skolen hadde etter ferien funnet ut at både andreklassene og sjuendeklassene skulle slåes sammen.

Hvorfor? Fordi de etter gulskolens tap av godkjenning manglet klasserom til alle klassene. En situasjon de har visst om lenge. De har altså bevisst valgt ikke å gjøre noe før under en uke før skolestart. Først nå velger de å starte med å legge kabalen som må gå opp.

De myke verdiene som våre barn er har ikke fått mye plass i den kabalen. Narvik kommune må være i Norges-toppen når det gjelder å la bygg forfalle til det ubrukelige. Det er en stor skam at våre barn skal være siste prioritet når det gjelder å ha et læringsmiljø som stimulerer til læring. Så godt behandler vi Narvik neste generasjon.

Fremtidens gull

Hvis det finnes gull i denne byen så må det være blant de som er vår neste generasjon. Som foreldre har vi sett forfallet på Frydenlund skole minutt for minutt siden skolestart i første klasse. Uverdig er et ord som passer inn når vi vet at byggene er fylt med Narviks neste generasjon.

I tillegg har barna fått betale prisen for manglende vedlikehold på Idrettens hus/svømmehallen. Her har kommunene sjonglert bort lovpålagt svømmeundervisning i en kommune omgitt av vakre fjorder. Nok et bevis på at manglende vedlikehold er dyrt. Prisen må våre barn betale. I underetasjen er Apollo ungdomsklubb som ikke er godkjent for bruk på grunn av manglende vedlikehold av bygget generelt. Narvik kommune lar ikke pappa betale prisen. Nei det får barna sjøl gjøre.

Tilbake til skolesituasjonen. Neste år starter de på ungdomsskolen. De fleste både gleder og gruer seg til det, men sånn er livet både for fattig og rik i Norge. Så og si alle barna i klassen sogner til Parken ungdomsskole. Kort vei til skolen gjorde at både foreldre og barna gledet seg. Foreldrene kunne sende barna trygt gående til skolen.

Det å gå til skolen har mange positive sider:

- Elevene våkner litt

- Barna får mosjon

- Færre biler som gir mindre forurensning og mindre harde trafikanter

- Foreldre får mer tid

- Barna utvikler seg ved å selv måtte følge tiden

Men vi kan dessverre ikke forvente at dette blir en realitet på grunn av omgjøring av skolestrukturen i kommunen. Det er usikkert hvor lenge vi kan forvente at barna må gå på den midlertidige skolen på Framnes. Det eneste positive er at de får gå i en skole som er ny og tilfredsstiller dagens krav til læremiljø.

Nødt til å si fra

Når kommunen ikke prioriterer våre barn bedre er man nødt til å si ifra. Vi foreldre og Narvik kommune har et felles ansvar for å gi barna våre det beste utgangspunktet for en lys fremtid. At det skjer er noe alle parter vinner på. Alle mennesker er forskjellige. Men vi har ikke råd til at Narvik kommunes manglende styring ødelegge om så bare ett av barna i klassen. Det har heller ikke Narvik kommune.

Avslutningsvis vil jeg spørre Narvik kommune om et lite modulbygg er vurdert for å løse situasjon med mangel på klasserom. Finnes det vilje til å løse situasjon til det beste for barna så burde det ha vært vurdert for lenge siden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags