Gå til sidens hovedinnhold

Er det gamle praktbygget virkelig riveverdig?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag 10. august hadde Fremover en artikkel om bygging av ny videregående skole i Narvik. Etter å ha lest den sitter mange lesere igjen med et inntrykk av at Studiested Frydenlund (det gamle gymnaset) er modent for riving.

Jeg har hatt mitt arbeidssted her i nitten år, og jeg kan ikke med min beste vilje si at det bildet som tegnes i Fremover stemmer med min (og mange andres) oppfatning av det gamle praktbygget.

Vel nok er skolebygget gammelt, men som de fleste vet ble det bygd på en tid da Narvik var en rik kommune, og det ser vi også godt i kvaliteten på skolebygget. Det er brukt førsteklasses materialer, bygget fungerer godt den dag i dag, og i løpet av de siste årene har det blitt brukt millionbeløp på oppgradering av bygget (ventilasjon, vinduer, solskjerming og løpende vedlikehold).

Skolen fungerer godt som skole, og både elever og ansatte er i all hovedsak godt fornøyd med forholdene slik som de er i dag. Hvis jeg skal sette fingeren på noe negativt, må det være at det er få rene grupperom. Dersom det er behov for andre oppgraderinger av de pedagogiske områdene (klasserommene), burde det være mulig å få til innenfor de rammene som bygget setter.

På den positive siden kommer at det er fine klasserom, et flott bibliotek, en god kantine, en filmsal med plass til flere klasser på en gang, og sist, men ikke minst: en aula som fungerer som et fantastisk samlingssted når det er behov for plass til mange.

Jeg registrer at Narviks ordfører i en tidligere artikkel i Fremover uttaler at det blir mye luft der, til det vil jeg si: er det ikke flott? Spør alle de som opp gjennom årene har brukt aulaen, og jeg er sikker på at de fleste vil være enige med meg!

For meg synes det ganske meningsløst å foreslå å rive bygget, og jeg regner med at viss det skjer, så vil det bli det beste (fineste) bygget som noen gang blir revet i fylket vårt!!

At noe må gjøres med Studiested Oscarsborg (den gamle yrkesskolen) er alle enige om, men det må være mulig å få til uten å ødelegge (rive) Studiested Frydenlund.

PS! Jeg håper virkelig at jeg i mine år som pensjonist kan fortsette å kunne stikke innom den samme gamle og fortsatt gode skolen.

Les også:

Les også

Ny skole lar vente på seg: – Vi spøker med at de fleste av oss nok må besøke skolen som pensjonister

Kommentarer til denne saken