Kan klare det, men sier (trolig) nei

GULLGUTTA: Narvik feiret seriegull tidligere i vinter. Nå har klubben fått tilbud om GET-liga plass, med forbehold om Lørenskog-anke. 														Foto: Arkiv

GULLGUTTA: Narvik feiret seriegull tidligere i vinter. Nå har klubben fått tilbud om GET-liga plass, med forbehold om Lørenskog-anke. Foto: Arkiv

Narvik Hockey vet ikke om klubben er klar for spill i GET-ligaen. Det må de finne ut av i de neste par ukene. Akkurat nå taler mest for at klubben takker nei til GET-ligaplass. Men det kan endre seg. Først skal det forhandles med ishockeyforbundet.

DEL

KommentarTenk hvor artig det hadde vært. Narvik-Storhamar. 1000 tilskuere en onsdag kveld. Tenk hvordan taket i Nordkraft Arena nærmest hadde løftet seg når Narvik scorer mot Lillehammer uken etter.

Ikke like gøy

Det blir kanskje ikke like gøy om 400 tilskuere en februarsøndag ser bunnlaget Narvik tape med fem eller seks scoringer mot Sparta fra Sarpsborg, og siste poeng ble tatt en måned tidligere.

14. mai er ikke Narvik Ishockeyklubb klar for GET-liga spill. Det bør de som bestemmer i klubben fortelle Norges Ishockeyforbund etter det hasteinnkalte styremøtet mandag kveld. Det gjør de helt sikkert også.

For noe må ligge i potten skal Narvik takke ja. Om det er ei endret reisefordeling, doble kamper på bortebane eller begge delene må klubbstyret finne ut av mandag kveld.

I Danmark

Norges Ishockeyforbund fratok Lørenskog Ishockeyklubb sin lisens etter et styremøte sist torsdag. Styret i forbundet måtte helt til Århus i Danmark for å fatte den beslutningen. Den avgjørelsen kommer sent.

Men kommer den for sent for Narvik? Som kanskje må vente i 10 dager til før forbundet trekker tilbake tilbudet om GET-liga plass. Dersom Lørenskog anker, og samtidig skulle få medhold i en anke i appellutvalget, så betyr det lite hva Narvik ønsker, og hva forbundet skulle legge i potten.

Om forbundet kan gi Narvik lovnader om doble kamper og mulig endret reisefordeling på så kort varsel, det involverer jo samtlige andre lag i GET-ligaen, er usikkert. Og det finnes også en TV-avtale som skal tas hensyn til.

Narvik Hockey tok forbehold da de takket ja til GET-ligaen før kvaliken i vinter – at laget tar plassen kun dersom de var sportslig kvalifisert.

* Klubben er ikke sportslig kvalifisert. Men det betyr mindre, ja ingenting om Narvik finner ut at de både sportslig og økonomisk klarer en sesong i GET-ligaen. Narvik slo GET-liga nedrykkede Kongsvinger med grei margin i begge GET-kvalik-matchene. Det betyr at Narvik er bedre rustet til GET-ligaen enn det Kongsvinger var.

* Klubben har ikke økonomi på GET-ligaen-nivå i boks. Det må de finne raskt ut om de kan få. Narvik Hockey har på grunn av usikkerheten rundt Lørenskog heller ikke jobbet ræva av seg for å få det alternative GET- ligaen-budsjettet på plass. Dialogen med forbundet har vært mer eller mindre fraværende.

* Klubben har heller ikke en GET-ligaen-spillerstall klar, men det er kanskje den minste bekymringen. Trener Niko Eronen har god oversikt over spillere. Og spillere vil til Narvik. Sier Eronen til styret mandag at han klarer å få en god stall i løpet av sommeren, så bør styret lytte nøye til sin trener.

Like klar

Narvik Hockey er kanskje like klar for GET-ligaen som resten av GET-ligaen er for Narvik. Derfor blir det viktig hva forbundet gjør når Narvik kommer med sine krav. Om doble eller triple kamper. Om mulig reisestøtte.

Saken fortsetter under bildet:

På Gardermoen

Den beste plassen Narvik Hockey kan fortelle dette er på forbundstinget på Gardermoen i juni – selv om det er i seneste laget.

Leder Stig Winther i Narvik Hockey har fått tid av forbundet til å svare. Om det betyr to uker eller fire uker, må Winther ha svar på når han kontakter forbundet etter styremøtet mandag kveld.

Satt på kartet

Narvik Hockey har allerede satt landsdelen på kartet med seriegull i 1. divisjon og GET-ligaen-kvalik i vinter. GET-ligaen er noe annet. Tre kamper i uken, med midtukekamper, vil bli helt nytt for Narvik.

Og det vil bli nytt for alle de andre toppklubbene også, med midtukereiser til Narvik. Narvik Hockey må finne ut av hva de ønsker. Og makter. Klubben må få både forbundet og de andre GET-liga lagene til å skjønne at hockeykartet i Norge er i (geografisk) endring. Det er verdt et forsøk. For det er lov å tenke nytt i norsk ishockey.

Eronen kommer mandag

Mandag kommer Narvik-trener Niko Eronen til byen, etter våropphold i hjemlandet Finland. Eronen vil muligens få delta på deler av styremøtet mandag kveld.

– Ja, det er noe vi må finne ut av. Om Niko skal få si hvordan han tenker i den situasjonen som nå har oppstått, sier leder Stig Winther i Narvik Hockey.

Styret vil trolig trenge å høre den sportslige utfordringen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags