Gratangen kommunestyrets behandling av eget kontrollorgan

Av
DEL

MeningerKontrollutvalget er kommunestyrets redskap for demokratisk innsyn og kontroll med alle sider ved kommunens virksomhet. Kontrollutvalgets mål er derfor å påse at kommunen følger regelverket, og at virksomheten er målrettet, effektiv og etisk til beste for kommunens innbyggere.

Gratangen kommunestyre valgte å «nedstemme» kontrollutvalgets rapport vedr. den mye omtalte «fjøssaka» i Gratangen og valgte med det å ikke forholde seg til kontrollutvalgets rapport som kommunestyret mente de kunne være for uten. Videre såes det på merkelig vis tvil om utvalgets habilitet og kunnskap om kommunal forvaltning og saksbehandling uten noen videre seriøse begrunnelser.

I denne sammenheng er det viktig å være klar over at det er kommunestyret selv som har valgt kontrollutvalgets medlemmer. Og det kan nevnes at kommunestyret for en tid siden oppfordret utvalgets leder om å fortsette da han ønsket å fratre. Kommunestyret skrøt da av utvalgets leder for en godt utført jobb. Det er direkte useriøst av kommunestyret å nå plutselig trekke utvalgets habilitet i tvil med bakgrunn i at man ikke «liker» utvalget konklusjon.

Det virker som at kommunestyret har panikk når saker avdekkes og har store problemer med å håndtere avvik som kontrollutvalget rapporterer om.

Det er avgjørende viktig at kommunestyret tar kontrollutvalgets anbefalinger på alvor. Og når det ropes fra en kommunestyrerepresentant når saker behandles bør det reageres og klubba brukes.

For meg er det uhørt at kommunestyret stemmer ned eget kontrollutvalgs rapport, og mulig enestående i kommunal sammenheng i Norge.

Her er det rom for store forbedringer.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags