Gratanglaks fikk ikke et «nei takk til 500 arbeidsplasser»

All oppdrett av fisk skal foregå i lukkede anlegg.

All oppdrett av fisk skal foregå i lukkede anlegg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At det ikke realiseres hundrevis av arbeidsplasser, kommer verken av grundighet eller av motstand hos direktoratet, men som følge av helt verifiserbare data, produsert av SINTEF, levert av søker selv under søknadsprosessen.

Det stilles i avslaget spørsmål både ved dyrevelferd og til sikkerhet. Fiskeridirektoratet ser derimot at betongkonstruksjonen kan brukes til forsterkning av konvensjonelle anlegg, etablert i områder som utsettes for sterke krefter.

Rødts programkomité foreslår at tillatelser gis til fiskeoppdrett gjennom enkle funksjonskrav, at anlegg er rømningssikre, forurensningsfrie, fisken er lusefri, og gir full sykdomskontroll og som gir høy dyrevelferd. Kort sagt skal all oppdrett av fisk foregå i lukkede anlegg.

Dette kommer ikke i konflikt med visjon om 500 arbeidsplasser. Prosjekter som verken møter dagens krav eller Rødts framtidsretta politikk, skal stilles spørsmålet om ikke lista for utvikling av prosjektet ble satt for lavt før utvikling og investering.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken