Narvik AP og lakseoppdrett.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Endelig kom AP med sin mening om lakseoppdrett. DE hevder det er gode muligheter for marin vekst – men med strenge miljøkrav.

Jeg opplever at AP bruker de riktige ordene for å skjønnmale budskapet sitt, ordene miljøkrav og bærekraft brukes flere ganger. Men hva som ligger bak deres tolkning av ordene er mere difust. Der AP er mest konkret er når de beskriver bakdeler med lukka anlegg. De hevder det ikke er noe «quick fix». Samtidig nevner de i liten grad bakdelen med dagens oppdrett. AP mener at lukka anlegg «KAN» være en av løsningene.

AP deltok på Futurums studietur til Alta. Alta har vært store på lakseoppdrett i flere tiår. Den erfaringen de har høstet medfører at AP i Alta ikke vil lenger vil tillate åpne anlegg. Den kunnskapen har tydeligvis ikke nådd frem hos partikolegaene i Narvik. Vi har fremdeles en relativ frisk Ofotfjord. Dog ser vi at det allerede er innblanding av oppdrettslaks i genene til laksen i den lakseførende elva i Bjerkvik.

Narvik AP fokuserer en del på myndighetenes krav til næringen, slik vi ser det er kravene ikke sterke nok til å ivareta en bærekraftig forvaltning av naturen, men for å opprettholde en økonomisk bærekraft på kort sikt. Ministerens melding til næringen etter algekatasrofen er et godt eksempel på det.

Miljøpatiet DE Grønne vil ikke gamble med å etablere mer lakseoppdrett i åpne mærer, vi ønsker fortsatt en rein Ofotfjord. Vi tar lærdom av Alta AP, som har hatt lakseoppdrett i flere tiår i sine fjorder. Derfor sier vi klart i fra før valget at vi ønsker utslippsfrie oppdrettsanlegg. Vi registrerer at Narvik AP ikke deler vårt syn. Jeg opplever at for dem er det viktigere å telle antall arbeidsplasser, hvilken natur som overleveres til neste generasjon er av mindre betydning.

Bror Martin Hanssen
1 plass
Miljøpartiet De Grønne


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags