Korona og dens tiltak

Fred Westerberg.

Fred Westerberg.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Har i kveld sittet to timer ved bålet mitt på Langstranda og filosofert litt om koronaens svøpe. Man opplever og hører utrolig mye rart nå for tiden.

Jeg tror at flere av de iverksatte tiltakene mot smittespredning bommer kraftig, fordi det er umulig å vite hva som vil skje. Det mangler heller ikke på advarsler mot frislipp av kommunale inngrep.

Kommuneoverlege Hultvedt i Narvik er rimelig drøy i sin "medisinske" argumentasjon når han vil stramme inn på lokale tiltak, å nærmest beskriver campere/hyttefolk som fordrukne uansvarlige mennesker. Den der er ikke god og inngir slettes ikke tillit til kommunledelsen.

Når kommunen setter friske folk i karantene går de ut over det smittevernloven hjemler for, det er bare regjeringen som har et slikt mandat.

Tiltakene er som å spå været, for det første døgnet kan du treffe bra, men to uker fremover treffer du ikke.

Mange forskere og helsepersonell begynner å innse at det er en ganske sterk overreaksjon å stenge ned halve verden slik det nå er gjort. Også i Norge kommer det klare "motmeldinger".

Men hersketeknikk er det første du møter om du deltar i debatten med en annen innfallsvinkel enn den "etablerte sannheten".

Nå som vi befinner oss i en vanskelig og tildels kritisk situasjon, er det et alvorlig problem at vi har et for snevert forskningsmiljø som myndighetene forholder seg til.

Men har politikerne handlet rett, kan de ha spart noen titusen liv i Norge, har de derimot bommet, vil det vise seg at tiltakene får mye større samfunnsmessige konsekvenser enn nødvendig.

Så får vi nu se da, i mellomtiden får vi bare holde avstand.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken