Vil styrke Forsvaret

Partileder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti

Partileder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerVed behandlingen av regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret vil KrF legge stor vekt på Forsvarets tilstedeværelse og kapasiteter i Nord-Norge. KrF vil styrke forsvaret og investere i et modernisert forsvar som kan løse de oppgavene det pålegges av Stortinget.

Vil lytte til Nord-Norge

Partileder Knut Arild Hareide har understreket at før stortingsgruppen fatter sine beslutninger, vil man lytte til synspunkter fra Nord-Norge.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Det har skjedd både i egne møter på Stortinget, i andre innspill fra forsvarsinteresserte KrF-folk i nord, på høringen i Stortingets utenriks- og forsvarskomité  og på det dagsseminar som KrF i Nord-Norge arrangerte for stortingsgruppens forsvarsfraksjon sist mandag.

Kvalitetssikre grunnlaget

Det ble på møtet orientert om utvalgets arbeid og understreket at den endelige uttalelsen fra forsvarsutvalget snart vil bli oversendt. Når denne mottas, vil anbefalingene inngå i stortingsgruppens arbeid med saken.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

En del av stortingsgruppens jobb er da å kvalitetssikre grunnlaget for de viktige beslutninger som når skal tas om Forsvarets framtid. Det gjelder alle innspill og dokumenter vi får i saken.

Vil opprettholde Andøya

Ut fra det som ble sagt i møtet var det tydelig at KrFs forsvarsutvalg i nord ville opprettholde flystasjonen på Andøya.

I regjeringens proposisjon omtales en deling av aktiviteten mellom Andøya og Evenes (alternativ 3) på side 77-78. Der framgår at driftskostnadene for en slik delt løsning vil være 200 mill. kroner årlig i et 20-års perspektiv. Jeg oppfattet det slik at det var dette Ommund Heggheim refererte til på møtet.

At KrF i Nord-Norge er opptatt av Forsvarets basefunksjoner i nord er naturlig. Det er også KrF sentralt. Det gjelder også Marinens baser.

Nedleggelsen av Olavsvern, med dens kapasiteter til å dokke inn ubåter og MTB’er i fjellanlegg, sitter i bakhodet.

Den humoristiske omtalen i forsvarsmøtet i Bardu av marinebasen i Ramsund tror jeg ingen oppfattet bokstavelig, men som et humoristisk uttrykk for ønsket om å styrke Forsvarets nærvær i nord.

Det har vi allerede formidlet direkte til Forsvarsdepartementets politiske ledelse. Ramsund base skal for øvrig oppgraderes for effektiv understøttelse av ubåter, videre utvikling av SØF på Ramneset og bedre kapasitet til forlegning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags