Sjokk

Runar Sollie

Runar Sollie Foto:

Av
DEL

MeningerI fredagens Fremover får vi vite at en av de største kulturpersonlighetene i Narvik, noensinne, Runar Sollie har bestemt seg for å flytte til Mosjøen. Dette som et resultat av at Nordland fylkeskommune de siste fem årene systematisk har fjernet de yrkeslinjene som retter seg mot kultursektoren, både her i Narvik og i Nordland Fylke.

Resultat: Elever som ønsker seg denne retningen må flytte ut for å finne det de søker etter. Lærere gjør det samme.

Det som i min ungdom ble betegnet som «Musikk- og kulturbyen» reduseres til nesten ingenting, da utenom den frivillige delen, en del som er avhengig av at også profesjonelle krefter tar et tak utenom deres formelle arbeid. Nettopp slik som nettopp Runar Sollie alltid har gjort.

Hva kan kommunen gjøre? Jo, ordfører, varaordfører og rådmann kan sette seg sammen for å diskutere hvordan Narvik kommunes kulturskole sakte, men sikkert kan føres tilbake til det nivået skolen hadde for bare sju–åtte år siden–altså før Høyre fikk makten–og reduserte kulturskolen med fire–fem stillinger i et pennestrøk.

I siste formannskapsmøte ble formannskapet enige om å «finne penger» for å finansiere den videre utbyggingen i fjellet. Hele formannskapet var enige om at dette måtte gjøres, og at gruppelederne skulle sammen med rådmannen finne ei løsning på dette.

Nu oppfordrer jeg at vi gjør det samme overfor Narvik Kulturskole (ringvirkningene burde være unødvendig å ramse opp), komme frem til enighet om hvordan ruste opp kulturskolen til gamle høyder. Trinn en må være å finne penger til å tilby Runar Sollie full stilling ved Narvik Kulturskole fra første semester av. Det endelige målet må være, på sikt, å bringe kulturskolen tilbake til gamle høyder.

Jeg er ganske sikker på at hele det politiske miljøet i Narvik vil stille seg bak et slikt forslag.

Les svaret til Per Henrik Mørk fra Høyres Tore Nysæter her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags