Ble vi for grådige?

SKUFFET: Stig Winther er skuffet over Norsk Ishockeyforbund, forbundet er skuffet over Narvik. Det lyktes ikke partene å møtes. Nå må Arctic Eagles bruke året til å gjøre seg klare til GET-ligaspill neste år, GET-ligaen må gjøre seg klare til å ta imot Narvik i en østlandsdominert liga.

SKUFFET: Stig Winther er skuffet over Norsk Ishockeyforbund, forbundet er skuffet over Narvik. Det lyktes ikke partene å møtes. Nå må Arctic Eagles bruke året til å gjøre seg klare til GET-ligaspill neste år, GET-ligaen må gjøre seg klare til å ta imot Narvik i en østlandsdominert liga.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredag ble det klart: Narvik takker nei til plassen de kunne få i GET-ligaen. Arctic Eagles-styreleder Stig Winther er kritisk til forbundet, og sier til Fremover at han er skuffet over at Norsk Ishockeyforbund kommer med en løsning som er i Narvik-klubbens disfavør sportslig. «Prosessen startet bra. Vi snakket om like vilkår og rettferdighet. Det trodde jeg var begreper som ikke kunne diskuteres, men tydeligvis kunne de det», sier Winther til Fremover.

Samtidig er generalsekretær i Norsk Ishockeyforbund Ottar Eide litt overrasket over at Narvik-klubben er skuffet, og sier til Fremover: «Nå påpeker de at det er sportslige behov som ikke tilrettelagt, men det var ikke det de ville ha tilrettelagt i starten.» Han sikter til økonomi. Arctic Eagles ønsket å endre serieoppsettet slik at de kunne redusere reisekostnadene. Forbundet kom Narvik i møte, og sier i en pressemelding at dette var en mulighet for utbredelse av hockeysporten, og at de beklager at Narvik ikke kunne takke ja til tilbudet.

Er det lov å være skuffet over at det ikke ble GET-ligaspill for Arctic Eagles og Narvik? spør supporterne seg nå. Ja, åpenbart. Mange håpet på GET-ligaspill. Samtidig er det grunn til å spørre om Narvik ble for grådige. Fikk vi lillefingeren og tok hele hånda? Det er verdt å merke seg Ottar Eides kommentar om hva som var det opprinnelige ønsket. Så kan ting endre seg i en dialog og i forhandling, men burde Narvik takket ja, og brukt året i GET-ligaen til å dokumentere hvor skeivt serieoppsettet er for et lag fra Narvik, og hvor lite tilpasset oppsettet er for å slippe lag utenfor «hockeykjernen» på Øst- og Vestlandet. Fremfor å avvise et tilbud der forbundet tross alt delvis imøtekom klubben.

Nå er det for sent, men Arctic Eagles har i det minste markert seg. Det er ikke ofte vi får lese om Narvik-laget i VG og på TV2, men det har vi gjort de siste ukene. Nå må Arctic Eagles bruke året som kommer så konstruktivt som mulig: Klubben må jobbe målrettet og bevisst med å forbedre seg på det sportslige, sørge for en så sunn og god økonomi som mulig og jobbe hardt for å rykke opp. Samtidig har de etablert en dialog med forbundet, og påpekt problemene og utfordringene som ligger der for et nordnorsk lag. Det er ikke så lett å få øye på nå, men trolig har norsk hockeysport tatt et stort steg videre i en positiv retning.

Og ønsker forbundet å utvide sporten, bør de bruke året på å se på løsningene. Fram til nå har fokuset vært på problemene. Bruker man tiden nå på å lete etter løsningene som gjør at det kan være mulig for hockeylag å rykke opp, vil GET-ligaen være klar for å ta imot et Narvik-lag som har spilt seg til GET – ikke blitt tilbudt en plass etter en for lang og rotete prosess med lisenskrangel, anke og for romslige ryddefrister for Lørenskog.

Så selv om det er lov å være skuffet nå, må vi alle riste det av oss når sesongen starter igjen. Ingen vil se Arctic Eagles i GET mer enn oss, men det ble ikke denne gangen. Likevel har vi alle fått smakt litt på hva GET kan bety, når vi de siste ukene har vært så nære eliten som vi noen gang har vært. Vi skal bli klare igjen.

Nu kör vi – i 1. divisjon!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken