Det er lov å være skuffet nå. Det er lov å henge med nebbet, men vit dette: Narvik er stolte av dere

Narvik tapte mot Ringerike

Narvik tapte mot Ringerike Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Get-plassen røk mot Ringerike: For et eventyr det har vært. Get-kvaliken med Narvik som en av hovedfigurene. Det ville seg ikke denne gangen. Det er lov å være skuffet nå. Det er lov å henge med nebbet, men vit dette: Narvik er stolt over dere.

Ørnene Har gjennom å ikke vise et snev av respekt for GET-klubbene Stjernen og Kongsvinger spilt seg inn i manges hjerter. Vi alle husker spenningen før den første kvalikkampen i Fredrikstad mot Stjernen. Vi husker alle følelsen da Tobias Sjödin hamret inn 1–0 i den første kampen. Skulle dette gå veien? Skulle Narvik slå storlaget Stjernen?

Det ble ikke seier, men viljen, innsatsen og gløden var en seier i seg selv. Over to kamper var Narvik helt på høyde med Stjernen, men rutinen til Get-laget ble avgjørende i oppgjørene. Treneren til Stjernen uttalte til Fremover at Narvik var «det beste laget vi har møtt i kvalifiseringen». Det er noe å ta med seg videre.

Den historiske seieren i Nordkraft Arena mot Kongsvinger kampen etter. Da Narvik vant sin første kvalikkamp på egen is etter scoringer fra Arttu Niskakangas og Marcus Nordlund. Som det første nordnorske laget i en Get-kvalik.

Dramaet samme uken. Da Casper Santanen sendte fansen til himmels i sudden mot Ringerike. Gåsehud-faktoren var skyhøy.

Spenningen da Narvik yppet seg mot Stjernen i Nordkraft Arena. Etter å ha ligget under 4–1 kom Narvik plutselig tilbake med to raske scoringer. Og stillingen var 3–4. Kampen endte riktig nok med 5–3 tap, men for en match det ble!

Eventyret i Nordkraft Arena denne gangen fikk et verdig punktum. Narvik knuste Get-laget Kongsvinger hele 5–0. Iskrigerne viste i all klartekst: de ville spille seg inn i det gjeveste selskap: Get.

Idretten er fantastisk og beintøff. Det er en berg og dalbane i følelsesregisteret, fra de høye topper til de dypeste daler. Det er disse følelsene som gjør dette hockeyeventyret så spesielt. Det sveiser sammen lokalbefolkningen. Det gir oss alle en felles stolthet.

Da skal vi ta imot heltene hos Arctic Eagles når de kommer hjem til Narvik. La oss sammen vise at innsatsen deres er verdig å returnere byen med hevet hode og fremskutt brystkasse. For hvis klubben og trener Niko Eronen får jobbe videre – så er dette bare starten. En kvalik har nok vært en vitamininnsprøytning for motivasjonen til de fleste i garderoben. Nå er det bare å begynne å glede seg til hockeysesongen 2019!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken