Du motiverer oss

UT: Et av ønskene som går igjen når leserne svarer på vår leserundersøkelse, er ønsket om mer stoff fra distriktene rundt Narvik. Vi tar ønsket på alvor, og i dag søker vi etter flere frilansere fra hele dekningsområdet vårt. Bildet er fra Márkomeannu 2010.

UT: Et av ønskene som går igjen når leserne svarer på vår leserundersøkelse, er ønsket om mer stoff fra distriktene rundt Narvik. Vi tar ønsket på alvor, og i dag søker vi etter flere frilansere fra hele dekningsområdet vårt. Bildet er fra Márkomeannu 2010.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvert år ber vi om lesernes ærlige mening om Fremover. Vi kaller leserundersøkelsen Afakta, og her får vi både ris og ros fra våre abonnenter.

I fjor fikk vi tydelige tilbakemeldinger fra våre abonnenter på hva dere ønsket at vi gjorde annerledes. Siden da har vi gjort flere grep: I januar inviterte vi til samarbeidsmøte med kulturlivet for å bli enda bedre på å dekke kultur. Vi ville være mer til stede. Vi har ennå en vei å gå, men vi har brukt mye mer ressurser på å rekke over alt som skjer enn tidligere. I en sterk kulturregion som Ofoten, rekker vi fortsatt ikke over alt, men vi har fokus på det. I mars redesignet vi papiravisen vår. Den ble mer ryddig og mer oversiktlig å lese, og rommer mer stoff. Samtidig innførte vi en ny utgave av «Byrunden Narvik», med mer stoff som går tettere på i bykjernen. Og vi innførte tusentipset.

Digitalt har vi tatt gigantsteg. Vi har spisset innholdet, åpnet litt opp og vært til stede med direktesendinger og hyppige oppdateringer. Denne uken kunne vi igjen spandere lunsj på redaksjonen for å feire at vi på nytt har satt rekord blant alle konsernets 64 aviser i det vi kaller plussprestasjon – som enkelt forklart handler om hvor mange av våre abonnenter som leser en plussak når de først er inne på fremover.no. Fasiten er at nesten alle finner noe å lese. Det ligger mye analyse og hardt arbeid bak et slikt resultat, og er selvsagt noe vi er strålende fornøyde med.

Fornøyde er også flertallet av abonnentene våre som har svart på årets leserundersøkelse. Mens vi i fjor fikk oss en liten knekk i omdømmescoren vår, gjør vi et kjempebyks i år. Tilfredsheten med Fremover som lokalavis har økt kraftig på ett år. Vi forsterker dessuten vår posisjon som førstevalget for lesere som vil holde seg oppdatert på lokale nyheter i Narvik-regionen, og leserne våre er like fornøyde med papiravisen som de er med det digitale produktet. Slike tilbakemeldinger motiverer oss.

Motivert til en ekstra innsats blir vi også av det våre lesere påpeker som de gjerne skulle sett at vi gjorde annerledes eller bedre. Vi må fortsatt jobbe med ulike stoffområder som leserne våre synes vi kan bli bedre på, vi må fortsatt strekke oss for å levere enda bedre på den såkalte konsekvensjournalistikken – hvordan påvirker det som skjer deg og meg? Og vi må bli bedre på å være mer til stede i hele dekningsområdet vårt.

Vi er heltent på å løse utfordringen, men det siste klarer vi ikke alene. Skal vi være mer i distriktene, trenger vi mer hjelp. Så ærlige må vi være. Derfor søker vi i dag etter flere frilansere. Vi har allerede dyktige frilansere som hjelper oss både med løpende nyhetsdekning, direktesendinger, sport- og kulturdekning og med bilder og tekster om smått og stort som skjer hver dag. Men vi er ikke på plass overalt. Derfor søker vi i dag etter frilansere ifra Tysfjord i sør til Bardu i nord. Vi skal i større grad være lokalavisen for hele regionen.

Våre lesere har høye forventninger til oss. Heldigvis. Og vi skal gjøre alt vi kan for å innfri best mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken