I år vil vi hedre de ansatte som utgjør næringslivet, som sprer optimisme og skaper verdier

Pop up: Fremover på pop up-kontoret på Amfi i Narvik denne uken.

Pop up: Fremover på pop up-kontoret på Amfi i Narvik denne uken.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den siste fredagen før nyttårsaften i 2017 skrev jeg et Ukeslutt med nyttårsforsett for 2018. Jeg ga noen løfter til deg som leser for det nye året. Fremover hadde mye å ta tak i, det erkjente vi, og 2018 ble året der vi tok grep om de tingene vi vet at betyr mye for våre lesere. For å friske opp hukommelsen, dette var våre nyttårsforsett for året som har gått: Vi skulle være mer på når ting skjer, oppdatere fremover.no hyppigere. Levere direktesendinger og nyheter mens de utvikler seg. Vi skulle bli flinkere på å bruke innhold som lesere sender til oss som innsendte bidrag, både på nett og på papir. Vi skulle redesigne papiravisen vår og gjøre plass til mer innhold. Vi ville børste støv av «Byrunden», og vi lovte flere honorar til alle tipserne våre. Og skulle vi bli enda bedre på å dekke det rike kulturlivet i regionen.

Så hvordan har det gått med Fremover i 2018? For å begynne med det siste først: Vi har strukket oss langt for å bli enda bedre på å dekke kulturlivet i regionen, og jeg synes vi har lyktes godt. Ikke minst takket være flinke frilansere med et bankende hjerte for kulturlivet i regionen og som er høyt og lavt for å få med seg det som skjer. Jeg er fornøyd med innsatsen vår. Den endelig dommen får kulturlivet selv gi oss når vi inviterer til nytt samarbeidsmøte mellom kulturlivet og Fremover onsdag 30. januar. Da kan vi også presentere Fremovers nye kulturjournalist.

LES OGSÅ:

Vi har også klart å dekke nyheter mens de utvikler seg på fremover.no. Siden sist har vi organisert oss slik at vi har dedikerte ressurser som oppdaterer fremover.no. Vi har også hatt en rekke direktesendinger.

Vi er veldig takknemlige for alt dere lesere har sendt oss av tekst, bilder og video og ikke minst tips om det som skjer. Vi lovte å honorere tips, smått og stort, og Fremover har brukt mer penger på Flax-lodd til tipserne våre enn vi har gjort på mange år. Og vi skal fortsatt være rause med å sende lodd til alle som tipser oss. Kanskje får vi en millionær blant leserne våre i 2019?

«Byrunden» er kanskje det nyttårsforsettet som var vanskeligst å innfri. Å relansere en kjent spalte med nytt og annet innhold enn det trofaste lesere har vært vante med, er en balansekunst. Vi skal fortsette å lage bynære saker og være tett på narvikingen, men som en del av vår ordinære nyhetsdekning og ikke under en kjent og kjær vignett som lesere har ulike forventninger til. Nå finner du de bynære sakene under vignetten "Narvik by".

Alt i alt har 2018 vært et fantastisk år for Fremover. Ikke bare var 2018 året vi oppbemannet, etter 15 år med nedbemanninger. Vi hadde også en kraftig opplagsvekst, og har nå – for første gang på flere år – et godkjent opplag på over 7.000. For å være helt presis: 7.314. Fremover ligger også an til å få sitt beste driftsresultat på flere år, og vi er blant de 63 avisene i Amedia som lykkes best i å lage innhold som leses av mange. Mer enn ni av ti av våre abonnenter leser én eller flere saker når de er inne på fremover.no. Det er et tall vi er fornøyde med, og som forplikter. Vi skal fortsette å lage innhold som er så interessant at så godt som alle av våre abonnenter finner noe å lese når de besøker Fremovers nettsider.

LES OGSÅ:

Så hva er våre løfter for 2019, ut over at vi fortsatt skal levere godt innhold? Fremover er inne på et godt spor, og vi seiler i kraftig medvind. Vi skal fortsette å gjøre mer av det vi gjør i dag, som for eksempel å flytte kontoret ut i gatene der folk er én gang i måneden. Vi begynte med «pop up-kontor» i høst og har vært i Ballangen, Bjerkvik og Narvik. Møtene med våre lesere ansikt til ansikt er svært verdifulle for oss. I tillegg til at vi får både ros og ris fra de som møter oss ute på stand, får vi også gode innspill til saker vi kan skrive og noen ganger innspill på saker vi har skrevet. Vi skal fortsette på turneen vår også i 2019 for å møte menneskene som bryr seg om lokalavisen sin.

LES OGSÅ:

Og nettopp menneskene blir viktig for Fremover i året som kommer, og her kommer våre to nye nyttårsforsett for det nye året:

Nytt om navn. Har du fått ny jobb, rykket opp eller fått ny stilling på jobben din? Da ønsker vi å skrive om deg. I 2018 giret vi opp satsingen vår på spalten «Nytt om navn», og i 2019 ønsker vi å skrive enda mer om menneskene og jobbene våre i Ofoten. Det er et kjent refreng i Ofoten at vi må skape arbeidsplasser, for da kommer menneskene, og det er jeg helt enig i. Det er kjempeviktig. Men som lokalavis er det også viktig å løfte fram alt det som allerede skjer, alle de små og store endringene som gir bevegelse i arbeidsmarkedet. For det skjer mer enn vi vet, og jeg tror at det å fortelle om dette bidrar til å skape en økt optimisme for regionen vi bor i. Vet du om noen som har fått ny jobb, eller har du selv byttet jobb eller fått en ny stilling? Send ditt tips til oss.

Anbud. Oftere enn du tror vinner bedriftene som utgjør næringslivet i vår region små og store anbud. Elektrikeren som leverer alt til Havnens Hus, kontorforhandleren som leverer datautstyr til Nordland fylke eller rørleggeren som leverer varmepumper til Liland drives alle av lokale bedriftseiere som er med på å bygge regionen vi bor i. Som bidrar til verdiskaping, og tar ansvar for å holde lokale mennesker i arbeid. Vi vil skrive mer om anbudene som vinnes, og oppfordrer bedriftseiere og ansatte om å tipse oss om små og store jobber som skal utføres av lokalt næringsliv.

For det skjer mye positivt i regionen vi sjelden eller aldri hører noe om, og de historiene har vi ambisjoner som å fortelle flere av i året som kommer – med din hjelp.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken