Flere arbeidsplasser - bedre tjenester

Tina Denstad, Varaordførerkandidat Narvik Arbeiderparti

Tina Denstad, Varaordførerkandidat Narvik Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevFor fem år siden meldte jeg meg på i lokalpolitikken. Hovedgrunnen var at jeg var lei av alle som brukte tid på å klage over alt og alle, uten å ønske å bidra med noe positivt selv.
Jeg hadde ingen spesielle fanesaker, men jeg bryr meg om lokalsamfunnet mitt, folkene som bor her, og jeg brenner for at alle skal ha like muligheter.

Selv om det har vært mye jobbing og en bratt læringskurve, sitter jeg nå før valget på mandag, igjen med enda mer engasjement og enda større lyst til å være med å påvirke. Være med å bidra til at størrelse på lommeboken eller hvem dine foreldre er ikke skal ha noe å si for hvordan livet videre blir.

Må prioritere.

Kommunepolitikk og kommuneøkonomi er i utgangspunktet ikke noe å spøke med. Inntektene til Narvik kommune har falt betraktelig blant annet på grunn av regjeringas kutt i maskinskatt og skatt fra kraftanlegg. Høyre-regjeringa har absolutt ikke gjort det lettere for en kommune som Narvik å gjøre gode prioriteringer.

For det er det dette handler om, prioriteringer. Hvem skal få litt mer og hvem må da få litt mindre. Uansett hvor mye man ønsker og vil, klarer man ikke å gjøre alle fornøyde. Det har aldri handlet om at man ikke ønsker å ha flotte skolebygg eller nok folk på jobb på sykehjemmene.
Det handler selvfølgelig om å gi så gode tilbud som mulig, i alle sektorene, med den potten penger man har.

Arbeiderpartiet ønsker å være et ansvarlig parti. Et realistisk parti. Vi ønsker ikke å love noe vi ikke kan holde. Det er lett å ønske seg kutt i innbyggernes utgifter - og samtidig ønske seg bedre tilbud. Men særlig realistisk er det ikke.

Jobb nr. 1.

Flere arbeidsplasser er derfor jobb nr. 1. Med flere arbeidsplasser blir vi flere innbyggere - som vil gi kommunen større inntekter. Større inntekter betyr bedre tjenester til oss som bor i kommunen.

Arbeidsplasser er dessverre ikke noe som kommer gjennom et vedtak i kommunestyret. Men det er politikerne sin jobb, sammen med en rekke andre, å legge til rette for at det kan skapes flere arbeidsplasser.

Gjennom strategisk næringsplan er det valgt ut noen satsningsområder for regionen vår. To av dem er reiseliv og marin næring. Det er to områder hvor vi mener regionen har et stort potensial for å skape vekst og nye arbeidsplasser.

Da er vår jobb å legge til rette eller bidra - og tørre å prioritere disse områdene. Ressurser og penger som investeres innen reiseliv, kan vi få tilbake i mer velferd og bedre tjenester til oss innbyggere. Marin næring og havbruk kan skape sårt trengte arbeidsplasser.

Vil det beste.

Det var det saken om infrastruktur (vann, kloakk, avløp) i Narvikfjellet handlet om. Og det er dette oppdrett handler om. Å legge til rette for noe som kan gi mange ganger igjen. Uten at det skal gå på bekostning av dagens tjenester og selvfølgelig under regulerte, lovlige og bærekraftige forhold.

Lokalpolitikere er vanlige innbyggere som er avhengige av de samme tjenestene som resten av befolkningen. Vi har barn, vi har foreldre, vi blir syke, og vi må ha en jobb for å forsørge familien. Vi bor og lever i det samme lokalsamfunnet som resten av innbyggerne.

Vi vil det beste for dagens befolkning og alle som kommer etter oss.

Bruk stemmeretten! Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags