Hele, faste stillinger!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev


For Arbeiderpartiet er flere hele, faste stillinger viktig. Det er bra for den ansatte, som får forutsigbarhet og stabilitet i sitt arbeidsliv. Det er bra for de som skal motta tjenestene, som får trygge og gode fagfolk i helse og omsorgsektoren. Heltidsstillinger gir mer trygghet, både for beboere som bruker tjenestene og for de ansatte.

Men for mange i Norge jobber deltid og får ikke faste jobber. Vi har et mål om at i kommuner der Arbeiderpartiet styrer skal ansatte tilbys hele og faste stillinger. Det krever mye jobb og sterk politisk vilje. Men så er det da også mange grunner til at det er både viktig og fornuftig.

For det første handler det om tryggheten for den enkelte arbeidstaker. I dag jobber bare én av tre ansatte innen helse og omsorg i norske kommuner heltid. Altfor mange kjemper en ukentlig kamp for å sikre seg nok vakter og stor nok stillingsbrøk. Heltid vil gi en mer forutsigbar hverdag, og ei lønn å leve av!

For det andre handler det om kvalitet i tjenestene. Mange deltidsstillinger gir mindre stabilitet for beboerne som mottar tjenestene. Mange som får hjelp av helse- og omsorgstjenestene, er i en fase av livet der trygghet og kjente personer å forholde seg til er spesielt viktig. Flere heltidsstillinger gir rett og slett bedre eldreomsorg!

For det tredje handler det om å rekruttere nok ansatte til helse- og omsorgsyrkene. I framtida trenger vi langt flere helsefagarbeidere og sykepleiere. Vi vet at unge som skal inn i arbeidslivet i større grad enn tidligere ønsker å jobbe heltid. Skal helse og omsorg være en attraktiv karrièrevei, trengs det hele, faste stillinger.

Og for det fjerde handler det om likestilling.

For det er som oftest damer som jobber deltid. Vi kan ikke akseptere at altfor mange kvinner tjener lite, har de tyngste jobbene og ikke engang får jobbe fullt når de ønsker det. Det er urettferdig, usosialt og øker forskjellene. Og det er en politisk oppgave å gjøre noe med det.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags