Sportsarrangementer for enhver pris?

Arctic Race of Norway 2019 i Narvik.

Arctic Race of Norway 2019 i Narvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De aller fleste synes det er hyggelig med et livlig sentrum i Narvik en varm august dag.

Men er det helt gjennomtenkt å stenge E6 i seks timer.

Jeg var i KØ på vei til byen før klokken 12. De fleste bilførere var forbanna. De hadde vanlig søndag uten deltakelse i arrangement. For oss var det en person som skulle rekke et fly. Full ombygging av reiseplanen, som endte med at jeg ble stoppet på retur fra Evenes. Ble sittende fire timer på Rombaksveien.

Hvor er toalettet forresten? Nærmeste busk? Skal vi ta med oss matpakke når sulten begynner å gnage. Og hva med alle de som var på tur og som ikke leser lokalavis? Fremmede fra Sverige og for så vidt hele verden.

Det er ikke OK å kutte hovedtransportåren i Nord-Norge på grunn av noen syklister som passerte forbi i løpet av cirka 15 sekunder. Ikke noe særlig å se på for å si den sånn.

Det er slett ikke sikkert at majoriteten av befolkningen ønsker så mye kaos og uro i hverdagslivet på grunn av et temmelig oppskrytt sportsarrangement.

Tenk dere nå om dere i "ledelsen". Dere kan være i utakt med folkeflertallet som riktig nok er glade for folkefester og slikt. Men er 15 sekunders titt på syklister liksom den store opplevelsen for de fleste av oss? Vi tar høyde for at de spesielt interesserte står litt på. Men....

Og så. Hva betaler egentlig felleskassen for å stille til rådighet personell, ombygge gatene og rote til søndagen vår?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags