Klimavalg? Narvik?

Av
DEL

LeserbrevSist helg ble det gjennomført valg til EU parlamentet. I Tyskland har De Grønne doblet sin oppslutning, de er det nest største parti. Vi ser samme utviklingen i Nederland, Finland og Frankrike. I Danmark er klima og miljø hovedsaken ved valget. De klimastreikende ungdommene i hele verden har medført at fokus på disse viktige problemene er satt i sentrum.

Hva med Narvik? I bystyremøtet første torsdag i juni ber Miljøpartiet De Grønne Bystyret ta stilling til om de vil erklære klimakrise. Vil Narvik ta inn over seg at det er kun ti og et halv år til vi skal ha redusert våre utslipp av skadelige klimagasser med 50 prosent? Vil vi i Narvik følge oppfordringen til Greta Thunberg og de klimastreikende ungdommer på vår egen rådhustrapp?

For de fleste av oss virker klimautviklingen fjern. Det gjelder liksom ikke oss. Det kan være at noen øyer i det indiske hav blir oversvømmet av havstigningen, og at storfloa kommer inn over Bryggen i Bergen. Det er lenge til. Er det virkelig det? FNs Naturpanel melder i sin globale rapport at arter verden over dør ut rekordraskt.

Per i dag er 25 prosent av alle arter truet av total utryddelse, og den negative utviklingen snur ikke av seg selv. Ja,naturen ødelegges så raskt at det truer evnen til å livnære jordens befolkning. Vi opplever her i Narvik at det er mindre småfugler, når hørte du gjøken sist?

Vi trenger insekter for polynering, uten dem blir det vanskelig å dyrke mat.

Regjeringen har satt mål for å ivareta Parisavtalen med reduserte skadelige klimagasser, men regjering har fokus på bompengekrise, men glemmer at vi har en klimakrise.

Skal Narvik kunne gjøre sitt for å nå de klimamål regjeringen har satt, må vi erkjenne at vi har en klimakrise.

Bror Hanssen

gruppeleder

Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags