Hvorfor forskjellsbehandles kvinner?

Av
DEL

LeserbrevHvis du spør folk på gaten i dag, så vil de fleste si at det ikke er forskjell på kvinner og menn. De vil mene at kvinner burde ha de samme mulighetene som menn.

Men er vi egentlig så likestilte som vi liker å tro?

I Norge har vi en ganske ny lov som erstattet den tidligere likestillingsloven. 1. januar 2018 kom likestillings- og diskrimineringsloven. Formålet med denne loven er å fremme likestilling mellom kjønnene i alle deler av samfunnet. Loven forbyr diskriminering og stiller krav om aktivt arbeid for likestilling.

Vi ser stadig vekk eksempler på fordommer mot kvinner, sist i Fremover juli 2018, var det et intervju av den nye ordføreren i Evenes kommune. Intervjuet av den nye ordføreren kom ut i Fremover og mange av spørsmålene sjokkerte. Intervjuet inneholdt ikke bare sexistiske spørsmål, men først og fremst spørsmål som du aldri ville spurt en mann. Og der ligger problemet! Journalisten innretter sine spørsmål mot en kvinnelig ny ordfører, ikke en ny ordfører. I tillegg til at spørsmålene er frekke og tåpelige, så ville de aldri blitt stilt til en mann. Dette er bare trist å registrere i 2018.

LES OGSÅ:

Alle mennesker som bor i landet vårt er en del av det norske fellesskapet. I det fellesskapet tar vi vare på hverandre. Likestilling og inkludering handler om hver og en av oss - våre grunnleggende rettigheter og muligheter. En politikk for likestilling og inkludering må bekjempe alle forhold som hindrer mennesker i å leve lykkelige liv, uansett hvem de er.

Vi skal ikke og kan ikke slutte å snakke om likestilling. Vi har ikke oppnådd full likestilling i Norge og kampen er langt fra over. Så spørsmålet til deg selv blir vel om du tror på et samfunn der alle kan oppnå det de vil, uavhengig av kjønn.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags