Store nye investeringer i Forsvaret

Hårek Elvenes – Høyres forsvarspolitiske talsperson

Hårek Elvenes – Høyres forsvarspolitiske talsperson Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger11. juni vedtok Stortinget å bruke rundt 14,5 milliarder kroner på nye investeringer i Forsvaret. Pengene går til nye radarer og infrastruktur for jagerfly, overvåkingsfly og ubåter. Investeringene er avgjørende for en fortsatt styrking av Forsvaret og gjenreisning av forsvarsevnen.

Et av de største prosjektene er anskaffelsen av nye luftovervåkingsradarer til mer enn åtte milliarder kroner. Nye radarer skal bedre Forsvarets evne til å overvåke norsk luftrom og luftrommet i våre nærområder. Sammen med luftvern og kampfly, som regjeringen også investerer i, vil nye radarer gi forbedret overvåking og kontroll av norsk luftrom.

Dette er avgjørende for at norske og allierte styrker skal kunne operere fritt i krise og krig. Det er planlagt å anskaffe åtte nye radarer for å erstatte noen av de eldre radarene Forsvaret i dag benytter.

En rekke bygg og anleggsprosjekter er også på gang. Forsvaret skal de neste årene få ny infrastruktur på Ørlandet, Evenes og Haakonsvern. Dette er strategisk infrastruktur som er nødvendig for å kunne drifte og vedlikeholde 52 nye jagerfly, fire nye ubåter og fem nye maritime overvåkingsfly.

Om vi skal kunne utnytte fly og ubåter best mulig i et slagkraftig forsvar av Norge, forutsetter det moderne infrastruktur på bakken og på land.

De nye investeringene viser hvordan Høyre og samarbeidspartiene satser på hypermoderne militære kapasiteter som er helt avgjørende for å forsvare landet. Det viser også at regjeringen følger opp forpliktelsene i langtidsplanen for Forsvaret.

Regjeringen har sørget for at forsvarsbudsjettet er økt med 30 % siden 2013 – og forsvarsbudsjettene vil øke ytterligere de kommende årene.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags