En flyplass til minne

LAGT NED: Flyplassen i Framneslia er nå lagt ned. Den vil bli savnet, skriver Arild Hansen.

LAGT NED: Flyplassen i Framneslia er nå lagt ned. Den vil bli savnet, skriver Arild Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEtter 42 år så var det slutt med vår kjære flyplass i Framneslia, men du skal vite at du blir savnet. Du har sikkert vert en god og trygg arbeidsplass for over 20 arbeidere som har betalt en god del skattekroner til den stadig slunkne kommunekassen. Mangt et ambulansefly har du tatt imot og sendt videre med meget syke pasienter som har reddet sitt liv, takket være deg. Du blev til, takket være at det var fremsynte kommune-politikere da, og at LKAB bygde BALO. Mange ting har det vert snakk om at det skulle bli der du ligger nå. Tidlig på 50 tallet var det snakk om at det skulle bygges jernverk, senere her det vert snakk om gassterminal, jernverk basert på gass og nå til sist så er det snakk om lakseslakteri med 200 arbeidsplasser, ja tenk det.

Grunnen til at du blev nedlagt var etter en interpellasjon i Narvik bystyre og med senere etterlysning om muligheten for å få en ny bru Imellom Ornes og Øyjord, det blev vedtatt i Bystyret. Flertallet gikk inn for å legge ned flyplassen som kompensasjon og betale Kr. 30 millioner som garanti eller var det Kr. 60 millioner? Når det gjelder flertallet, så kan man si at det var et parti som lot til å være imot men i realiteten var for nedleggese og det var Frp. Den 25. mai 2012 vedtok stortinget bygging av Hålogalandsbrua, så endelig kunne en tidligere ordfører slippe jubelen løs etter at han hadde jobbet i 24 år for å få sitt ønske om bygging av Hålogalandsbrua oppfylt.

Det har vert underskriftslister mot å legge ned flyplassen, det blev ca. 5000 underskrifter, mot nedleggelsen. Men det var de som tok til ordet for at de skulle gå på Rådhuset å få sitt navn strøket. Grunnen var at Hålogalandsbrua ikke blev bygget, dersom flyplassen ikke blev en del som kompensasjon for betaling av bruen. Flyplassens skjebne blev tatt opp i bystyret på nytt og blev dessverre vedtatt nedlagt. Jeg satt på galleriet under behandlingen, jeg blev forskrekket når jeg så flere som jeg vet hadde skrevet på listene mot nedleggesen stemte for. Det var til og med en som fra talestolen sa at i grunnen var han imot, men kom til å stemme for nedleggelsen.

Da brua blev vedtatt bygget var det mening at den skulle være ferdig 2016, så har ikke skjedd og flyplassen blev nedlagt 31.mars 2017. Nå er det enkelte politikere som tar til orde for at flyplassen ikke skulle vert nedlagt før brua var ferdig. Jeg vil heller si det på en annen måte, flyplassen skulle aldri vert nedlagt. Det går jo tross alt fly til Bodø fra Evenes, kanskje synes politikerne det er for tidlig å stå opp for å rekke første fly til Bodø som går Kl. 06:30 fra Evenes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags