Hurtigbåtforbindelsen Kjeldebotn–Evenes og videre transport til flyplassen

INNLEGGSFORFATTER: Ann-Chatrin Braseth.

INNLEGGSFORFATTER: Ann-Chatrin Braseth. Foto:

Av

«Transportgrunnlaget for å opprettholde denne forbindelsen, burde det ikke herske noen tvil om», skriver gruppeleder Ann-Chatrin Braseth i Narvik Senterparti i dette brevet til samferdselsråden.

DEL

LeserbrevKommunestyregruppa til Narvik Senterparti kan ikke akseptere det vi opplever som et manglende engasjement fra våre egne fylkestingspolitikere og samferdselsråden for å opprettholde hurtigbåtforbindelsen Kjeldebotn–Evenes.

Transportgrunnlaget for å opprettholde denne forbindelsen, burde det ikke herske noen tvil om. Ruta brukes både av vanlige reisende, næringslivet og pendlere, og det vil være en katastrofe for regionen og mange tusen reisende dersom ruta blir lagt ned. I realiteten kan det se ut som det er i ferd med å skje ut fra anbudskriteriene for ruta og videre for bussforbindelsen i Evenesvika.

Som et parti med en klar distriktsprofil mener vi fylkesråden fra Senterpartiet er forpliktet til å finne en løsning i denne saken snarest, og ikke la tiden gå og dermed skape usikkerhet om forbindelsen vil opprettholdes.

Dersom ruta blir lagt ned fordi våre fylkespolitikere har lagt til rette for det, svikter Senterpartiet sine velgere som partiet som ønsker bosetting og aktivitet i alle deler av vår nye Narvik kommune.

Vi har nå båtførere som har mottatt sin oppsigelse og er på jakt etter nye jobber. Vi må handle nå!

Fylkesråden for samferdsel har gjennom saken om fergetakst vist at han tar distriktet på alvor. Nå må han vise det også i forbindelse med hurtigbåtforbindelsen mellom Kjeldebotn og Evenes!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags