Ti alkovettråd

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Julebord betyr fest og moro, men også utagerende fyll, samtaler og situasjoner både du og arbeidsgiveren din helst skulle vært foruten. Det som skjer på julebordet blir med tilbake på jobb, og uheldige hendelser i alkorus preger møter, samarbeidsrelasjoner og effektiviteten på arbeidsplassen fremover.

Vi kjenner oss igjen i scenariet, alle sammen. Første hverdag etter årets julebord. Mange gode minner fra en hyggelig kveld, men også skjeve blikk, fnising bak kontordører og fyllesyke ansatte som føler at veien til kaffemaskinen er lenger enn noen gang. Følg våre ti råd til godt alkovett på julebordet, så får du en hyggelig fest, uten skandaler.

1. Dropp lange vorspiel

Det blir som regel nok av drikke utover kvelden. Lange vorspiel kan føre til at du starter feiringen med for høy promille.

2. Ikke drikk på tom mage

Du blir fortere påvirket når du ikke har spist, og mister lettere kontrollen.

3. Drikk vann

Drikke du vann i løpet av kvelden, blir festen bedre, og du får en hyggeligere dagen derpå.

4. Gi beng i bong

Det er faktisk lov å ikke bruke opp drikkebonger dersom du føler du har fått nok. Eller kjøpe noe som ikke inneholder alkohol.

5. Unngå å ta opp konflikter

Julebordet er verken tid eller sted for å løse jobbkonflikter. Miksen av alkohol og vanskelige følelser kan være eksplosiv.

6. Vær helt sjef

Dersom du er leder har du et spesielt ansvar for å sette standarden når det kommer til hva som er akseptabelt på julebord. God alkoholkultur starter på toppen.

7. Ta vare på hverandre

Gode kolleger forteller hverandre på en hyggelig måte når man bør roe ned tempoet på drikkingen.

8. Lag fest for alle

Julebordet skal være for alle på jobben, også de som ikke drikker alkohol. Sørg for at det blir fest, ikke fyll.

9. Det er ingen skam å snu

Gå hjem mens kvelden er på topp og før du er blitt for sliten.

10. Vis respekt

Husk #MeToo. Seksuell trakassering eller ubehageligheter er aldri greit. Samme om du er full eller ei.

Julebord er en viktig del av det sosiale tilbudet på de fleste arbeidsplasser, og skaper samhold og gode opplevelser sammen. Gjør ditt for at det skal bli like hyggelig for alle.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags