Gå for originalen!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevInnledningsvis nevnes at jeg ikke kjenner innsenderen av originalforslaget til det nye kommunevåpenet, og har således ingen egeninteresse av dette innspillet;

Debatten om en burde holdt fast på ankeret eller ei, er vedtatt av arbeidsgruppen skal være historie. Da er Stetinden et fantastisk motiv å samles om. Like fantastisk er det ikke å se den radbrekkingen som er gjort på originalforslaget. Argumentasjonen at denne unødvendige og forunderlige endringen skal ha noe med de strenge heraldiske prinsipper å gjøre, er rent tøv. Hva gjelder nevnte prinsipper kan en i utgangspunktet få godkjent en prikk, om den er plassert riktig.

Dette er ikke en firmalogo, som man fritt kan endre og modifisere på etter noen år. Dette er et kommunevåpen som skal leve inn i evigheten med nye Narvik. Symbolet skal benyttes i all kommunikasjon og profilering; eksempelvis skilt, flagg, vimpler, annonser, biler, stempel, kumlokk, osv.

Originalen som ble innsendt (som vist her på bildet) oppfyller alle kriterier og regler til et kommunevåpen. En lekker stilisert utgave av Stetinden. Fungerer på alle flater, også som bitte liten. Snur man det opp ned, ja så er det Stetinden opp ned.

Kommunevåpenet skal fronte nye Narvik. Når de respektive kommunestyrene skal vedta det nye kommunevåpenet, håper jeg vi innbyggere kan være stolte av det nye symbolet.

Vær nytenkende, raus og stolt – gå videre med originalen!

Tove Dølvik Sivertsen

Informasjonsdesigner, RRA-sertifisert

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags