- Ulogisk med nytt kommunevåpen når navnet er Narvik som før

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Narvik kommune skal slås sammen med kommunene Ballangen og halvparten av Tysfjord. Kommunen vil etter sammenslåing hete Narvik kommune. Til tross for at navnet vil være Narvik, har forslag om et nytt kommunevåpen kommet, noe som er ulogisk, etter som navnet blir som før.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et nytt, heraldisk kommunevåpen må ha tilknytning til alle tre kommunene, men forslaget om Stetind, fjellet som ligger i Tysfjord, er uten tilhørighet til Ballangen og Narvik. Ankeret, som følger navnet Narvik kommune, er derimot et naturlig valg for tre kommuner som har hatt fjorden og båten som kommunikasjonsmiddel i århundrer med fiske, i over hundre år med utskiping av malm fra Narvik og i nyere tid med frakt av sement fra Kjøpsvik, svovelkis fra Ballangen.

At det oppstår debatt er uunngåelig; de to minste kommunene har sin historie, sin identitet og stolthet, men Tysfjord og Ballangen blir ikke borte, selv om kommunenavnet og kommunevåpenet endres.

Den industrielle historia og sjøen gir et fellesskap, og innsats og solidaritet mellom regionene i den nye kommunen er viktigere enn å krangle om et nytt kommunevåpen. Nå må det sørges for at Robek-lista unngås, Ballangen kom ut av Robek-kontroll i forrige uke, Narvik var der for få år siden, Tysfjord er fortsatt der. Å jobbe for å få en sunn kommuneøkonomi der folk vi bo, kunne jobbe og trives, er viktigere enn å kives om et nytt kommunevåpen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags