Kultur til de unge: instrumentopplæring, kor, dans og teater

Av
DEL

LeserbrevNarvik kulturskoles ansatte fortjener en stor takk! Arbeidet som gjøres med våre barn og unge resulterer i fantastiske konserter og forestillinger. Det gjør noe positivt med et ungt menneske å kjenne på mestringsfølelsen etter å ha stått på en scene. Minst like viktig er det som skjer mellom hver gang vi får se oppvisningene: samhold, glede og utvikling. Narvik kulturskoles ansatte gjør virkelig en stor og viktig jobb for våre barn.

Jeg har fulgt kulturskolen i mange år, først gjennom et barn som danser og nå også med et barn på instrumentopplæring. For åtte år siden tenkte jeg, naivt nok, at vi snart vil få bedre lokaler. Lokalene som tilbys våre barn i dag er nedslitte og upraktiske. Det viktigste for god undervisning er pedagogene, men en god pedagog er dessverre ikke alltid nok!

Ann-Tove Dalhaug, Høyres ordførerkandidat, sa på «Åpent møte om kulturtilbudet» den 14.02.2019 at det trenges «bestillinger» for hva kan forbedres innen kulturtilbudet.

Ann-Tove, dette er til deg:

Vi trenger bedre lokaler for Kulturskolen i Narvik!

Instrumentopplæring, kor/sang, dans, og forhåpentligvis også teater bør være i én bygning.

Lag en møteplass for de unge, la de treffe andre som også er elever i kulturskolen, la samarbeid få mulighet til å utvikle seg. Det trenges gode øvingsrom, både for eneundervisning og samspill. Det trenges minst to dansesaler slik at forskjellige dansepartier kan ha undervisning samtidig. Det trenges rom tilpasset teater. Det trenges felles pauserom for alle de ansatte slik at de får mulighet til å treffes daglig. Gode arbeidsforhold for de kommuneansatte er kommunens ansvar.

01.01.2020 er vi en ny og større kommune og det er viktig at vi får et likt tilbud til alle våre elever. Uansett om man er bosatt i Narvik, Ballangen eller Tysfjord bør barn og unge få mulighet til kulturskoleundervisning i gode lokaler i nærmiljøet. La kulturtilbud til de unge i hele stor-kommunen være et lavterskeltilbud, og et variert tilbud.

Jeg oppfordrer politikerne til å jobbe for et enda bedre og bredere kulturtilbud til de unge!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags