Let's Dance!

Av
DEL

LeserbrevNarvik kulturskole seiler i medvind for tida. Kulturskolen har et faglig sterkt personale som gjør en fantastisk jobb, og det er vekst i elevtallene.

Men det er lange ventelister for å få undervisning i kulturskolen. Det trengs flere stillinger og kulturskolen sliter med alt for dårlige lokaler. For dans er situasjonen bortimot prekær.

Vi i Narvik SV kommer til å jobbe for nye dansesaler i Narvik sentrum, helst innlemmet i et nytt kulturkvartal. Skikkelige fasiliteter for dans vil gi rask vekst i elevtallet og være med på å skape et enda mer levende sentrum. Vi kommer selvsagt også til å jobbe for å sikre funksjonelle danselokaler i hele nykommunen.

Narvik har den eldste kommunale kulturskolen i Norge. Dette gir oss en historisk forpliktelse. Narvik har en særlig tung dansetradisjon, med dyktige pedagoger og ildsjeler som Henry Hågensen, Kirsten Lian, Fiona Ellingsen og Marina Tarasova.

Kulturskolene i nye Narvik kommune har vært et klekkeri for etablerte topputøvere som Heidi Ruud Ellingsen, Jørn Øien, Magnus Berg (fra Kjøpsvik), og Ernst Wiggo Sandbakk (Fra Kjeldebotn), for å nevne noen. Og det er en lang rekke fremadstormende unge utøvere på vei, som for eksempel Ruben Bratli og Ida Pettersen.

Men å øke bredden i det folkelige kulturlivet er minst like viktig som å dyrke frem toppene. Kultur er limet i samfunnet. Kultur er aktivitet, opplevelser, mestring og samhold. Derfor trenger vi en sterk og attraktiv kulturskole som favner hele den nye kommunen. Det er smart å satse mer på kulturskolen. Gevinsten er kulturell selvtillit, trivsel og positivitet som smitter over på andre sektorer, og skaper bolyst og vekst.

Kulturskolen i nye Narvik kommune trenger skikkelige lokaler og flere stillinger for å videreutvikle kulturlivet i regionen vår. Narvik SV kommer til å fortsette og jobbe hardt for at kulturskolen får de ressursene den fortjener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags