Det er ikke bare sikkerhetskontrollen på Evenes som har gitt valget «av med buksa, eller ta annet transport»

GA OPP: Mannen som skulle gjennom sikekrhetskontrollen ga opp å få av seg beltet. Han reiv av seg buksa og gikk i trusa gjennom kontrollen.

GA OPP: Mannen som skulle gjennom sikekrhetskontrollen ga opp å få av seg beltet. Han reiv av seg buksa og gikk i trusa gjennom kontrollen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For 3 år tilbake kom jeg tilbake fra en ekspedisjon ved fjellkjeden i Himalaya, med flybytte og sikkerhetskontroll på Kastrup Lufthavn

DEL

SkråblikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg var den gang iført en sportsbukse, med fastsydd tøybelte og avtagbart spenne, som jeg løsnet og la på båndet, sammen med en liten handveske.

Ved sikkerhetskontrollen ble jeg beordret til å ta av ikke bare spennen, men også den fastsydde tøybelte, noe som selvfølgelig ikke lot seg gjøre.

Jeg løsnet buksen rundt livet og viste dem at beltet, som var av tøy var fastsydd i linningen og således ikke lot seg gjøre å ta av.

Dette ignorerte sikkerhetsvakten fullstendig. Han ble meget arrogant, og gav meg valget mellom, «av med beltet eller ta toget videre»


Jeg forsøkte en gang til, ved å vise han den løstgjorte spennen, som lå på bandet og deretter den fastsydde tøybeltet, samtidig som jeg forklarte situasjonen på engelsk, - uten at det nyttet.

Han ble bare mere og mere brysk i stemmen og ved sin oppførsel. Jeg fikk for siste gang etterkomme pålegget hans; «av med beltet eller forsvinn.»


For å komme meg videre, tok jeg av meg buksen, løftet den opp og viste alle i køen den fastsydde tøybeltet. Deretter la jeg buksen på båndet og gikk i gjennom sikkerhetskontrollen iført bare truse og skjorte, til atter av medreisende, slik sikkerhetskontrolløren utøvet sin maktbegjær med synlig arroganse.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken