Kommunal finansiering av vann til næring i Narvikfjellet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅ bruke av fellesskapets midler til dette hylles av AP s varaordførerkandidat. Det hylles også av Fremovers leder. I hans ukeslutt beskriver han tidligere investeringer i fjellet. Argumentene da som nå er de samme. Turistene ville strømme til byen. Kom de?

Nei. Narvik kommune har måttet skyte inn flere millioner hvert år i driften av fjellet i en årrekke. De siste årene gjennom Narvikgården. I beruselsen over at vi nå er den Norske søkerbyen til VM i alpint i 2027, er det forståelig at man tar bølgen. Yes la kommunen gå inn med 35 millioner. Det går jo ikke på bekostning av noe annet hevder AP s varaordførerkandidat. Etter mange år i politikken har jeg lært at all prioritering har en konsekvens, også i dette tilfellet. Samtidig kan vi i Fremover lese, sitat

“Bankene varsler kraftig renteøkning”

Allerede i første kvartal i år ble rentene på boliglån økt av bankene. Nå varsles den kraftigste renteøkning på flere år i andre kvartal.”

Narvik har i dag en stor lånebelastning, 84.000 pr innbygger. Den vil gå litt ned etter kommunesammenslåingen. Landet uten om Oslo har 74.600. Planlagte investeringer i økonomiplan 2019-2022 vil gi Nye Narvik en ytterligere gjeldsvekst pr innbygger på ca kr 15 000.

Den nye kommuneloven anbefaler en lånegrad på mellom 50 og 60% av disponibel inntekt. Narvik vil da komme opp på 82,44%.

Vi har vedtatt som mål at vi skal ha en bærekraftig og økonomisk solid kommune. For å kunne nå dette målet burde vi ligge innenfor kommunelovens anbefalinger. Ved å låne de ekstra 35 millionene forverrer vi vår økonomiske situasjon, vi beveger oss bort i fra de målsetningene vi har satt oss, og de anbefalinger kommuneloven viser til. Vi gjør en investering som næringslivet ikke ser på som økonomisk bærekraftig.

Det kan synes som om beruselsen over ny gondol og det å være søkerby gir oss skylapper som fratar oss muligheten til å innse vår egen økonomiske situasjon.

Er vi i ferd med å iverksette en investeringsgallopp som savner sidestykke i Narviks historie.

LES OGSÅ: Selvsagt løfter vi sammen. Som vi alltid har gjort

Bror Martin Hanssen

bror martin hanssen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags