Endelig er jeg avslørt!

Roger Bergersen

Roger Bergersen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En virkningsfull debatt-teknikk: Hopp over fakta, tegn et bilde av samrøre av politikk og økonomisk interesser, og ta personen, for han er i høyeste grad av den tvilsomme typen!

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Joda, kjære Naturvernforbundet i Narvik, jeg innrømmer det glatt, jeg er tvilsom! Og som andre lugubre og korrupte, kjenner jeg en lettelse idet jeg er avslørt. Jeg bare ventet på det.

At det skulle bli Naturvernforbundet ved dets leder Baard Mikalsen og nestleder Hermann Klemet Hanssen, og derved forbundet offisielt, som skulle gjøre et slikt skup, hadde jeg ikke ventet. Jeg har vært forberedt på at Økokrim, Ernst Høier, kontrollutvalget eller Martin Kolberg skulle se meg i kortene.

Badende i lakse-penge

Men prisen for Årets Avsløring går altså til Naturvernforbundet.

Forbundet fastslår: «Gjennom fremragende journalistikk er det nå avdekket høyst tvilsomme bindinger mellom politikere, forvaltningen og oppdrettsnæringen på alle nivåer».

Og nede i artikkelen blir jeg tatt med buksene nede, badende i ei merde i Gratangsfjorden, full av slakteklar laks og massevis av penger.

Når det nå er avdekket tvilsomme bindinger og mange ulike forbindelser i landet for øvrig, er det vel rimelig å tro at det også kan finnes slike inn mot næringen i Narvik/Ofoten, skriver Naturvernforbundet.

Godt tenkt, at ikke andre har forfulgt dette sporet! Det måtte en gammel-lensmannsbetjent til!

LES OGSÅ:

Jeg prøvde å fordekke

Dernest påpekes at «Roger Bergersen per i dag er styreleder i oppdrettsselskapet Astafjord Industrier AS (Gratangen Laks). Han er også administrerende direktør i Forte Narvik med aksjer via Forte Invest 1 AS 35,71 prosent i nevnte oppdrettsselskap».

Beklager dårlig språk, men jeg synes vi skal tilgi forbundet. Husk, de skal redde miljøet, kloden og ta oss tvilsomme og korrupte. Da lar man seg ikke hefte av svak setningsoppbygging.

Så spør forbundet helt betimelig, der andre tier; er det andre politikere eller partier som har slike bindinger? Det er jo alltid et spørsmål om habilitet, lyder det i avsløringen.

Jeg vil nå, før politiet, partiet eller Forte-styret henter meg, innrømme at jeg forsøkte å fordekke sannheten. Jeg ringte nemlig gammel-lensmannsbetjenten og naturlederen et kvarter etter at innlegg var lagt ut på www.fremover.no. Jeg prøvde å bagatellisere og si at fakta var feil, at jeg var styreleder i et lite eiendomsselskap på samme sted som et slakteri, at vi ikke driver oppdrett eller har konsesjoner, og at jeg holdt på med sånne kjedelige ting som å legge til rette for arbeidsplasser i et klyngemiljø.

Kjedelige fakta – bla bla bla

Jeg tenkte, men fikk heldigvis ikke sagt det: Et klyngelignende miljø hvor for eksempel en bedrift produserer fiskekasser for et par titalls millioner kroner, ett år etter etableringen. Bla bla bla. Akkurat som om det er verdiskaping som trengs i Gratangen og Narvik! Vi tvilsomme er sannelig korttenkte.

Men rettferdighet skjer fyllest, jeg var og er avslørt, hvorfor skulle de da korrigere med noe så kjedelig som fakta??

Jeg prøvde på nytt et døgn etterpå, i et tilfeldig gate-møte med den samme. Men er du dømt i offentlighet, er det jo dumt å prøve å anke. Da forlenges jo bare straffen, siden den handler om negativ spalteplass i avisen. Rettelser blir straffeskjerpelse.

For dommen fullbyrdes ved offentliggjøring på nett fremfor betalingsmuren, samt på papir. Eventuelle tvilsomme formildende omstendigheter legges dernest bak betalingsmuren, i pluss-saker, sånn at ikke tvil sprer seg i opinionen og i verste fall fører til frifinnelse!


Jeg er verre enn du tror!

Du vil kanskje ikke tro det, siden jeg har rent rulleblad sånn offisielt; sannheten er verre enn Naturvernforbundet så langt har offentliggjort. Jeg holder av og til mediekurs der jeg advarer ledere og tillitsvalgte mot å holde noe skjult. Sannheten blir alltid kjent, og det forverrer situasjonen og inntrykket hvis man blir drevet fra skanse til skanse.

Derfor, her og nå vil jeg komme dem i forkjøpet:

Eiendomsselskapet og klynge-arbeidet i Gratangen er bare toppen av isfjellet. Jeg er også, formelt, ansvarlig for at en del av teknologi-Narvik er med i det tvilsomme nettverket, hvor høyere kompetanse og mange vederstyggeligheter er rørt sammen; laks, IT og UiT-Narvik-kompetanse.

At ikke Naturvernforbundet allerede har oppdaget det, er rart. Men de 80 ansatte på Funn AS, som Forte Narvik eier og hvor jeg er styreleder, har skjønt at tystere får hard straff, så de har intet sagt.

I stedet har de karret til seg så mye laksepenger, at snart en tredjedel av Funns omsetning på mer enn 150 millioner kroner handler om havbruksteknologi.

Jeg kan neppe frata meg ansvar og skyld ved å si at dette er viktig for miljøarbeid og effektivisering av marin næring. At Funn er Narviks fremste teknologibedrift og vokser innen havbruk, er heller ingen god unnskyldning. At min rolle er formell, og at jeg ikke kan så mye, hjelper vel heller ikke.

Det er bobla bobla, som en venn av meg sier når ordene blir mange og klisjeaktige.

Jeg går – nå

Nei, jeg skal ta ansvar - og gå!

Gå opp på fakultetet og si at de må slutte med sånt samrøre med Norges nest største eksportnæring.

Og gå ned til Funn i teknologiparken og si at vi heller må jobbe mot småbedrifts- og personmarkedet i Kjøpsvik, Ballangen, Narvik, Beisfjord og Gratangsbotn. Og gå til Bane Nor og oppsøke hurtiggods-tog-selskapene og be dem stoppe den økende lakseeksporten over Narvik. Nu!

For det er jo uhyrlig og egentlig rart at ingen har avslørt det før; Nye Narvik er allerede en havbruks-kommune. Med merder i Tysfjorden, Ballangen og ved Veggen og stadig mer havbruksteknologi og -kompetanse.

Fortsetter det slik, kan vi risikere vekst, og det går ut over naturen!

Dette må stoppes!

Heia Naturvernforbundet!

Med hilsen

Roger Bergersen,

med den høyst tvilsomme og mistenkelig kombinasjonen politiker/næringslivsmann

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken