Forkjørsvei rundt Alleen omsorgsboliger - en forsinket aprilspøk?

Av
DEL

LeserbrevDet har vært en selsom opplevelse å lese i Fremover om Trond Solbergs skisse til framtidige trafikkløsninger på , og i særdeleshet om planlagt forkjørsvei (eller var det kanskje påkjørsvei?) i Frydenlundsgata og dermed i hårnålsvingen ved Alleen omsorgsboliger. Kalenderen viser august, mens forslaget fører tankene til april. Den første.

I disse omsorgsboligene er det 67 leiligheter med beboere som av alders-/helsemessige årsaker har behov for tilrettelagte botilbud, og som i stor grad har behov for hjelpemidler når de beveger seg utendørs i  Frydenlundsgata, enten for å handle på nærbutikken REMA 1000 tvers over hårnålsvingen, eller i andre ærend. 

I dagens situasjon, og særlig i mørket og på glatt gate oppstår det ofte skumle trafikksituasjoner når disse beboerne skal krysse over svingen til REMA med livet som innsats, eller må ta seg fram i gata fordi fortauene ikke er farbare om vinteren for rullestoler, gåstoler eller andre hjelpemidler. Det er relativt enkelt å forestille seg hva som vil skje om det etableres forkjørsvei her, med økt trafikk og fart, pluss biler inn/ut til/fra parkeringen ved REMA.

Det er grunn til å understreke at svært mange av beboerne i Alleen 4 og 6 har helsemessige utfordringer som gjør dem svært sårbare i trafikken (for eksempel nedsatt syn, hørsel eller andre handicap). Er det ikke utrolig at man med dette foreslår å gjøre dagliglivet mye vanskeligere og farligere for dem?

Forslag: Skrinlegg dette forslaget så raskt som mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags