Narvik kommune skal være en raus og inkluderende kommune - også for flyktninger

VIL HA FLYKTNINGER:  Narvik kommune skal være en JA kommune - også for flyktninger, skriver Mona Nilsen, gruppeleder i Arbeiderpartiet.

VIL HA FLYKTNINGER: Narvik kommune skal være en JA kommune - også for flyktninger, skriver Mona Nilsen, gruppeleder i Arbeiderpartiet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerI bystyret 21.04.16 fattet flertallet (AP, SV, MDG, Rødt og Venstre) ett viktig vedtak. Ett vedtak om at Narvik kommune skal gjøre en kraftoperasjon i forhold til hvordan vi både mottar og inkluderer flyktninger. Vi står overfor den største humanitære flyktningkatastrofen i Europa siden 2.verdenskrig.

Vi kan ikke være fornøyd med at holdningene er og skal fortsette slik:

Narvik kommune skal være en JA kommune, bare ikke for flyktninger.

Narvik kommune skal være en raus og inkluderende kommune, bare ikke for flyktninger.

I kommunereformen skal vi sågar være en storebror - en kommune som skal si ja til alle som vil uavhengig av økonomisk konsekvenser. Men ikke for flyktninger.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Va er det vi snakker om egentlig? Jo vi snakker om mennesker i krise. Mennesker som har vært på flukt og som staten Norge har definert som rett til opphold og beskyttelse i Norge. Spørsmålet mitt blir da: Skal Narvik ta sin del av ansvaret for å sørge for at flyktninger også kan få et verdig liv, få være en del av innbyggerne i kommune-Norge - eller syns vi det er okei at de kan bli værende på mottak som oppbevaring?

Vi kan velge å ha problem briller på når vi snakker om bosetting av flyktninger - eller vi kan velge å ha mulighetsbriller på. Vi kan velge å se på flyktninger som en belastning for kommunebudsjettet eller vi kan se på flyktninger som en ressurs for kommunen.

Paradokset i diskusjonen blir også at vi jobber hardt for å skape arbeidsplasser. Vi legger mye arbeid ned for å frigjøre næringsarealer slik at vi kan skape flere arbeidsplasser. Hvorfor snakker ikke flere om at vi faktisk tilfører arbeidsplasser ved bosetting av flyktninger? Det må da kunne kalles for å tilføre kommunen etisk tjenesteproduksjon og meningsfylt arbeid?

Vi kan også bruke energi på å diskutere hvorfor vi ikke lykkes i arbeid med integrering, hvem som ikke lykkes og hva som begrenser oss for å lykkes. Det er viktige diskusjoner - men aller viktigst er at vi nå sier:

Narvik kommune skal være en JA kommune - også for flyktninger. Narvik kommune skal være en raus og inkluderende kommune - også for flyktninger. Narvik kommune. Vi må se på muligheter og flyktninger som ressurser. Ved å ha disse perspektiver så er vi på god vei til å lykkes med integreringsarbeidet i fremtiden!

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags