Om å sparke inn åpne dører

Av
DEL

LeserbrevMicke af Ekenstram beskylder SV for å sparke inn åpne dører når vi ønsker å få etablert biogassanlegg til Ofoten. Hvis vi skal snakke i metaforer er døra for biogassanlegg kanskje på gløtt, men der har den en tendens til å kile seg. SV ønsker å gi døra et realt spark slik at vi kan komme videre i prosessen.

Per i dag er Vestvågøy kommune i gang med et forstudium av biogassanlegg. I tillegg planlegges det et småskala biogassanlegg i Forsanger i Steigen som benytter seg av avfall fra settefiskanlegg og skal dekke behovet for strøm og olje til anlegget.

Det er altså bevegelse i feltet. Det er gledelig, og det vil selvfølgelig være miljøgevinster med et biogassanlegg i Lofoten. Vi ønsker imidlertid et anlegg i Narvik, for arbeidsplassene, men først og fremst på grunn av den miljøgevinsten det vil gi å legge et slikt anlegg til logistikknutepunktet i Nord-Norge.

Et annet viktig poeng er at Narvik ønsker å markedsføre seg som fornybarhovedstad i anledning VM i alpint 2027. Dersom dette skal bli mer enn en gimmick, holder det ikke å ha kildesortering på søppelbøttene i gate 1 og bedre sortering av husholdningsavfall. Da må vi være fremoverlent og innovativ.

Hvis vi skal lykkes med et biogassanlegg må vi fra politisk hold viser at dette er noe vi mener er viktig og ønsker å prioritere. Derfor må diskusjonen om biogassanlegg på dagsorden, og ut i den offentlige debatten. Narvik SV sender i disse dager også et brev til HRS med kopi til ordføreren i Narvik, hvor vi ber om at dette blir utredet og satt på dagsorden. Vi skal også følge opp saken og inviterer til bredt samarbeid om nettopp det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags