- Ikke rør skolen vår!

Rives: Bygget skal rives.

Rives: Bygget skal rives.

Av
DEL

LeserbrevFlere har tatt til orde for at det er galskap å rive Narvik videregående skole, Frydenlund, eller «gymnaset» som det fortsatt heter på folkemunne. Vi er fullstendig enig!


Vi som har vårt daglige virke her vet at dette er et bygg av høy kvalitet, bygd på den tiden da Narvik kommune var landets rikeste. Det bærer den preg av. De materialene som er brukt her, tar ingen seg råd til i dag. Symptomatisk nok er nyfløyen, der lærerkontorene og personalrommet er, langt mer slitt og av en helt annen, og langt dårligere standard, enn den gamle delen. Skal noe rives, riv den.


Bakgrunnen for planene om riving (dette er lansert som det billigste av flere alternativer), er at Frydenlund, Oscarsborg og Solhaugen skal samlokaliseres. Vi er i dag èn skole, men fortsatt i tre ulike bygg. Samlokalisering er en trend i tiden og mange spør seg om det er en god trend, men det er en annen diskusjon. Vårt poeng er at en samlokalisering er fullt mulig uten å rive.


Ett alternativ kan f.eks være å bygg en ekstra etasje på det eksisterende bygget, lage en bro over til parkeringsplassen på andre siden av veien, og ha en fløy der, f.eks for en del yrkesfag som trenger verksteder og spesialrom. Elevtallet går ubønnhørlig ned, og det vil ikke være noe problem å romme de «teoretiske fagene» i dagens bygg med en ekstra etasje på toppen. Et av argumentene for riving har vært at vi har for store luftige lokaler, og da er det vel særlig aulaen man tenker på. Som samlokalisert skole med langt flere elever enn i dag vil denne «luftigheten» virkelig komme til sin rett. Da trenger man for alvor en «storstue» der alle kan samles til jule- og sommeravslutninger, konserter, foredrag, debatter og spesielle anledninger. Den er allerede et slikt samlingsted, også til hverdags.


Narvik har lenge vært en by «i rivende utvikling». Fortsetter man slik ender man opp historieløse. Vi motsetter oss en slik utvikling og mener det er vandalisme å rive et av byens signaturbygg, når det attpåtil er i så god stand, og av så høy kvalitet som dette.


Som vi skriver på tavla: La stå!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags