Netthandel er en katastrofe for lokalt næringsliv

Nye løsninger: Netthandelen er en trussel mot handel i lokale butikker. Å utnytte nye teknologiske løsninger kan være løsningen for å motvirke dette, mener Eivor Sletbakk.

Nye løsninger: Netthandelen er en trussel mot handel i lokale butikker. Å utnytte nye teknologiske løsninger kan være løsningen for å motvirke dette, mener Eivor Sletbakk.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nå legger Lindex ned i Narvik. Søstrene Grene la ned nettopp. Netthandel er grunnen. Og dessverre fremtiden, på godt og vondt. Men det er blitt en vond sirkel. Det er klart at har de ikke den varen du vil ha, så kjøper du det på nett. Og dermed blir utvalget enda dårligere på de lokale butikkene.

MEN:

Å bære seg og klandre andre for at de velger netthandel løser ikke problemet. Skal man kjøpe noe som en ikke vil ha? Eller ikke trenger Eller noe som ikke passer?

Vi må heller se på hva vi kan gjøre. Handle lokalt der det er mulig. Er jeg sikker på at de fleste gjør. Men vi kommer ikke utenom at.

Netthandel er

- billigere.

- Lettvint.

- Utvalget er nermest grenseløst.

KLIKK OG HENT! Det er løsningen. Det fungerer slik at du bestiller på nett. Men henter varen selv lokalt. Du får fortsatt nettpriser. Og den lokale butikken tjener på det.

Enkelte butikker i Narvik. Har vært forutseende og fått det allerede. Slik som RINGO leker. Og KICKS parfymeri. og det er garantert flere.

Så når du bestiller på nett neste gang. Husk å klikk på hent i butikk så fremt det er mulig.

Det er tøft å drive butikk i dag. Netthandel har mange konsekvenser.

- Mindre ansatte.

- Mindre utvalg.

Jeg har venner som driver butikker selv. Og hver dag er en kamp for å overleve.

Så dere som driver butikk i byen vår. Få KLIKK OG HENT. Og kunne ikke senterledelsene på begge senterene legge ut en oversikt over de butikkene som allerede har det? Så kan vi alle bidra. Jeg sier som en tidligere banksjef sa for en del år tilbake. Som ble et slagord som vi burde børste støv av igjen. SAMSE TAK.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken